OVM v Praze: Straničtí sympatizanti chránili důchodce v tlačenici

05.05.2010 20:25

ONLINE Od 17. hodiny se před produkčním domem Vzlet v Praze 10 scházejí diváci pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Diskutéři už jsou uvnitř a připravují se na zahájení pořadu. Vstup do budovy byl otevřen a diváci se snaží protlačit dovnitř. Přesto jsou ale na rozdíl od atmosféry v Ústí k sobě solidárnější.

OVM v Praze: Straničtí sympatizanti chránili důchodce v tlačenici

20:01 - V sále domu Vzlet se připravuje živý vstup a zvuková zkouška. Všichni účastníci diskuze jsou na svých místech. Pořadatelé mezitím po malých skupinách vpouštějí zmoklé lidi dovnitř. Atmosféra se od té v Ustí ale výrazně liší. Příznivci stran na sebe tentokrát neútočí, spíše si zlepšují náladu vtipy. Přímo u vstupu byla silná tlačenice, do které se dostal i důchodce. Několik mladých mužů v odlišných stranických barvách se v tomto případě spojilo a vlastními těly chránili seniora, aby ho dav nepřimáčkl na zeď. Následně mu pomohli bezpečně projít vstupními dveřmi. Kapacita sálu je téměř naplněna. V publiku jsou nejvíce zastoupena oranžová trika.

FOTOGALERIE: OVM zavítaly do Prahy


19:14 - 
Pražská jednička ODS David Vodrážka přijel ve stříbrném superbu. Hloučky pod příštřeškem, pod deštínky či na dešti hovoří o napadení Bohuslava Sobotky na mítinku v ČSSD v Brně, ke kterému došlo zhruba před hodinou. 

Související: Sobotka dostal v Brně pěstí a odvezli ho do nemocnice


18:54 - V terénním audi přijel ministr vnitra a jednička pražské kandidátky ČSSD Martin Pecina. Do budovy vešel postranním vchodem. 

18:33 - Narůstající skupina se začíná vybarvovat s příchodem příznivců ODS. Petr Mach z Modrého týmu se snaží hrstku „svých" lidí organizovat. Véčkařů je na místě zatím pět, ale jak informovaly ParlamentníListy.cz, celkově by jich mělo být dvacet. Nejvýraznějšími osobami v davu je trojice příznivců Strany zelených. I když svého zástupce v pořadu mít nebudou, přesto přišli podpořit svého pražského lídra a předsedu Ondřeje Lišku. Alespoň formou triček s nápisy „Volte Lišku" a maskami s podobiznou lišky.

17:58 - Na místě se už sešla zhruba šedesátka lidí. Jsou zastoupeny všechny věkové kategorie, nicméně celkově jsou před budovou více méně sympatiznati ČSSD. Ti nejsou zatím převlečeni do oranžových triček, jak je tomu zvykem, organizátoři oranžových vybalili jen tradiční šály.  

17:13 - Mezi dvacítkou čekajících jsou prozatím lidé bez stranických sympatií, přišli si poslechnout názory politiků. Ze sympatizantů je na místě zatím pouze jediný zástupce Mladých sociálních demokratů. Na dotaz našeho redaktora, zda se dá očekávat stejná tlačenice a napjatá atmosféra před budovou, jako tomu bylo 21. dubna před kuturním domem v Ústí nad Labem, odpověděl, že se budou lidé v oranžových tričkách samozřejmě snažit dostat v co největším počtu do sálu, nicméně druhé Ústí se neočekává.

Co se dělo v Ústí:

Hlavními hosty pořadu Otázky Václava Moravce Speciál  budou David Vodrážka (ODS), Martin Pecina (ČSSD), Karel Schwarzenberg (TOP 09), Radek John (Věci veřejné) a Jiří Dolejš (KSČM). Osobnosti kraje zastoupí jaderný fyzik a zakladatel Nadace Charty 77 František Janouch a politoložka a vedoucí Katedry politologie na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE Vladimíra Dvořáková.

Hlavní témata Otázek budou například zadávání veřejných zakázek, korupce a protikorupční opatření nebo politická kultura.

Související:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…