Odborář Dušek: Ať šéf SŽDC skončí, není odborník

26.09.2011 11:21

Železniční odborář Jaromír Dušek podle Lidových novin chce, aby Správa železniční dopravní cesty ztratila licenci. Podle něj její šéf Pavel Habarta postrádá odbornou způsobilost k tomu, aby společnost vedl.

Odborář Dušek: Ať šéf SŽDC skončí, není odborník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD - ilustrační foto

„Zjistil jsem, že do funkce generálního ředitele byl zvolen člověk bez odborné způsobilosti, což zákon zakazuje. Říkám tedy pozor, firmu s devíti tisíci zaměstnanci řídí člověk, který nemá řidičák. Dal jsem proto podnět, aby bylo firmě odejmuto úřední povolení," uvedl Dušek pro LN.

Zákon je zastaralý, říká Habarta 

Mohlo by se prý dokonce stát, že všechna rozhodnutí, a které je Habarta zodpovědný, budou prohlášena za neplatná. Státní firma by tak mohla přijít o miliardy korun z Evropské unie a také o další miliardové smlouvy, které by se staly neplatnými.

„Moje působení na SŽDC nechť je posuzováno podle výsledků hospodaření a dalších již zrealizovaných cílů. Není-li v současné době něco v pořádku jen v oblasti zastaralého a dnes již přežitého zákona, je potřeba takový legislativní předpis modifikovat do funkční podoby," odpovídá na to Habarta.

Čtěte také:
Českým drahám ubudou zaměstnanci. Přijdou o 8500 lidí
Okamura: České dráhy a nová konkurence
Fejk se brání Duškovi: V ČD nejsem cvičenec opic
Letiště Praha, ČSA a České dráhy bude propouštět

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…