Odposlechy ničí demokracii. Vše ostatní je druhotné, řekl v pondělí Klaus

26.03.2012 19:05

Podle prezidenta Václava Klause odposlechy ničí demokracii. Prohlásil to v pondělí v pražském Autoklubu podvečer před novináři, když byl požádán o reakci na zveřejnění komunikace exprimátora Prahy Pavla Béma (ODS) a podnikatele Romana Janouška.

Odposlechy ničí demokracii. Vše ostatní je druhotné, řekl v pondělí Klaus
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na autogramiádě

Klaus prý navíc nechápe, jak se mezi bezpečnostními složkami a médii mohly pohybovat takto osobní věci. Podle něj je to nepřijatelné. Poznamenal potom také, že v době, kdy odposlechy vznikly, tedy kolem roku 2007, proti jejich nadužívání protestoval. "Ničí to demokracii," řekl ihned při příchodu na seminář o strukturálních schodcích rozpočtu. Vše ostatní označil za sekundární, přičemž se k vlastnímu obsahu nahrávek nevyjádřil.  Další otázky nepřipustil.

"Ke vztahu pana Béma s panem Janouškem nemám, co bych řekl," prohlásil s tím, že odposlechy nečetl a ani je číst nehodlá. Jak uvedl server iDNES.cz, vyjádřil se dále prezident také k tomu, jak by podle něj bylo možné omezit moc lobbistů. "Zrušme stát, omezme jeho pravomoci a pak zmizí lobbisti. To je jediný program, který já bych hlásal," prohlásil Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…