Odsouzený exstarosta Novák neleží v nemocnici, zjistil server

30.12.2012 10:10

Bývalý starosta Chomutova Alexandr Novák odsouzený za korupci zatím nenastoupil do vězení kvůli údajné hospitalizaci v teplické nemocnici. Byl tam přijat ve stejný den, kdy se měl hlásit ve věznici v Praze na Pankráci. Server lidovky.cz ale zjistil, že tam neleží.

Odsouzený exstarosta Novák neleží v nemocnici, zjistil server
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Mluvčí chomutovského soudu před Vánoci potvrdila, že Novák je v nemocničním zařízení. Server lidovky.cz teď ale zjistil, že Novák tam nebyl hospitalizován, ale pouze dojížděl na ambulantní léčbu. Tu podstupuje i v současnosti. Potvrdil to zdroj přímo z nemocnice v Teplicích.

Odsouzený má vředy, má proto odklad. Překvapující humanismus, komentuje Bok

Novák má na své straně posudek vězeňské služby, která doporučila odložit výkon trestu o půl roku kvůli stabilizaci jeho zdravotního stavu. O jeho nástupu ovšem bude rozhodovat soud v Chomutově.

Novákův právník Jan Růžek naznačil, že se jedná o žaludeční vředy a odsouzený starosta údajně prodělal mozkovou mrtvici.

"Překvapuje mne najednou takový humanismus vězeňské služby, když v jiných, velmi závažných případech, běžně nevyhovuje. Bylo by zvláštní, kdyby člověk se žaludečními vředy nenastoupil do vězení, když jsou ve vězení i těžcí astmatici," podivil se nad verdiktem komise předseda spolku Šalamoun John Bok.

Novák měl původně podmínku a pokutu. Po odvolání byl poslán do vězení

Mluvčí vězeňské služby Robert Káčer ovšem rozhodnutí zdravotníků brání. S Novákem je prý zacházena jako s kterýmkoliv odsouzeným.

Novák dostal čtyři roky ve vězení za to, že si z Německa nechal na čerstvě zřízený rakouský účet poslat úplatek 42 milionů korun za zprostředkování prodeje akcií Severočeské plynárenské a Severočeské energetiky německé společnosti VNG.

Původně měl jen dvouletou podmínku a pokutu 5 milionů korun. Proti trestu se ale odvolal a od Krajského soudu v Ústí nad Labem dostal čtyři roky nepodmíněně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…