Osamělí proti své vůli

25.02.2014 9:57

Jsou chvíle, kdy toužíme zalézt si do rohu, počkat až nás naše trápení přejde a vše nepříjemné zmizí pryč.

Osamělí proti své vůli
Foto:
Popisek:

Někdy prostě jen potřebujeme být sami, abychom si věci urovnali v hlavě nebo nabrali nový dech. Pokud ale naše izolace a osamělost trvá příliš dlouho a mi se osamělými cítíme, může to být signál, že je něco v nepořádku a je třeba to řešit.

Tento týden si řekneme o třech bachových květových esencích, které nám pomohou najít cestu zpět ze samoty a získat rovnováhu v našem jednání k okolí, abychom nebyli osamělí ve chvíli, kdy chceme být s lidmi.

Více mluvíte a nepustíte ostatní ke slovu?

Být stále středem pozornosti, potřeba publika, nutkání mluvit o svých symptomech a z maličkostí dělat extrémní věci. Vřes obecný pomůže lidem, kteří nechtějí být sami, ale nechápou, že jiní lidé se jim raději vyhýbají, protože je „vysávají“. Svým stálým mluvením pouze o sobě bez zájmu o jiné než vlastní problémy berou svému okolí vitalitu. Esence vřesu těmto lidem pomůže nesobecky naslouchat ostatním, mít pro ně porozumění a svůj žal využít k porozumění a umění vcítit se do druhých. Objeví v sobě schopnost nejen mluvit, ale i naslouchat.

Jste netrpěliví a snadno se stáváte popudlivými?
Netýkavka žlázonosná je vhodná pro lidi, kteří jsou snadno podráždění. Slovo, kterým nejlépe vystihuje jejich nastavení je netrpělivost. Tito lidé mají potřebu vše vyřídit hned, jsou frustrovaní a podrážení pomalejšími kolegy, a proto velmi často upřednostňují individuální práci. Jsou nezávislí a nenávidí ztrácení času. Rovněž u nich může docházet k výbuchu temperamentu. Netýkavka jim umožní nalézt vnitřní klid, stát se rozhodnými a spontánními bez ukvapených reakcí a problémy řešit diplomaticky v klidu. Dodá na trpělivosti s ostatními.

Dáváte přednost samotě a jste často hrdě rezervovaní?

Žebratka bahenní jinak také vodní fialka je vhodná pro lidi, kteří jsou považováni za chytré, klidné a schopné avšak velmi často rezervovaní. Tito lidé jsou vzdělaní, vědí o svých schopnostech a mají pocit nadřazenosti. V extrémních případech to může vést až k distancování se. Tím o sobě vytvářejí dojem pyšného, pohrdavého člověka, povýšeného nad ostatní. Své utrpení si nechávají sami pro sebe a protože nehledají pomoc u druhých, mohou působit citově chladně. Pro tento typ lidí je obtížné se otevřít jiným lidem. Tím se stávají osamělí. Vodní fialka jim pomůže najít v sobě cestu jak se otevřít druhým s uchováním si vlastní důstojnosti a postavení. Harmonizací své rezervovanosti pomocí bachovy esence se tito lidé stávají vstřícní. Jsou rádi, mohou-li nechat profitovat druhé ze svých vlastních poznatků a znalostí, a když mohou druhým klidně a trpělivě porozumět v jejich problémech a těžkostech. Mohou být velmi dobrými poradci či učiteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…