Oslabená imunita na podzim

08.10.2015 0:00

Máte pojem detoxikace spojený výhradně s příchodem jara? Chyba. Proces vnitřní očisty prokáže službu vašemu organismu v každém ročním období, podzim nevyjímaje.

Oslabená imunita na podzim
Foto: dodavatel TZ
Popisek: bolest hlavy

Toxiny v těle jsou příčinou oslabené imunity, která způsobuje, že nás s příchodem chladnějších měsíců skolí každé banální onemocnění. Jak je vyloučit z těla ven?

Nečekejte, až chřipková epidemie propukne naplno, a hledejte způsoby posílení obranyschopnosti už s prvním ochlazením. Nad zevrubným očištěním organismu uvažujte také v případě, že se bezdůvodně cítíte unavení, bez života, elánu a každé ráno po zazvonění budíku si připadáte jako přejetí parním válcem, neodpočatí a nevyspalí.

Co jsou toxiny?

Toxiny jsou chemické látky způsobující poruchy fungování organismu. Existuje jich mnoho druhů. Dá se říct, že číhají prakticky všude. Přijímáme je v potravě, jsou součástí našeho životního prostředí: vyskytují se ve stále znečištěnějším ovzduší a vodě, pocházejí z průmyslových chemikálií, pěstujeme si je i v domácnosti. Drogy, alkohol, tabák a jiné návykové látky tvoří samostatnou kategorii. Toxiny však rozlišujeme i na úrovni emoční – stres, negativní emoce, prožitá traumata, to vše má na svědomí to, že naše tělo není schopno správně fungovat. Imunitní systém člověka je velice propracovaný a má vlastní přirozené obranné mechanismy, pomocí nichž se dokáže většiny toxických látek zbavit. Bohužel ne všech. Když je jich příliš mnoho a organismus je není schopný zpracovat a pročistit se svépomocí, dostavují se symptomy jako únava, vyčerpání, podrážděnost, bolest hlavy, ale i ekzémy a alergie. Oslabená imunita pak nezvládne čelit ani tak banálním virovým nemocem, jako je rýma, z níž se nakonec mohou vyklubat vleklé zdravotní potíže.

Jak správně detoxikovat?

Jedna věc je učinit rozhodnutí, kdy vezmete zdraví do svých rukou, druhá věc je vědět si rady, jak začít. Prevence je základním stavebním kamenem zdraví, předchází totiž nutnosti řešit řadu zdravotních potíží až v akutním stavu. V otázce vnitřní očisty se nemusíte spoléhat sami na sebe, můžete vyhledat odborníka. Odborný dohled vám umožní dosáhnout nejlepších možných výsledků, protože zvolená detoxikační kúra bude navržena speciálně pro váš organismus a potíže, jakými trpíte. Slyšeli jste například o metodě C. I. C., řízené a kontrolované detoxikaci? Celý proces vnitřní očisty probíhá pod dohledem kvalifikovaného terapeuta, který disponuje jak znalostmi anatomie a fyziologie, tak znalostí principů této metody. Pečlivě pomocí moderních přístrojů provede diagnostiku a následně na základě analýzy navrhne vhodné podpůrné preparáty. Centra metody C. I. C. se nacházejí v Praze, Plzni a Ostravě, kde zkušení terapeuti pracují s doplňky stravy na čistě přírodní bázi Joalis.

Zdravá životospráva

Pochopitelně, zdravé tělo vyžaduje komplexní a dlouhodobou změnu, nikoliv nárazový „úklid“ v podobě detoxikačních procedur. Co můžete z dlouhodobého hlediska udělat pro to, abyste toxiny držely v normě? Předně dbejte na kvalitní stravu a pitný režim. Kupujte co nejméně polotovary, chemicky upravované potraviny a zpracované maso, např. uzeniny. Ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří i pravidelná pohybová aktivita v podobě sportu nebo alespoň procházek na čerstvém vzduchu, daleko od městského smogu a dopravního ruchu. Nekuřte a neholdujte jiným návykovým látkám. Hlídejte si dostatečný přísun vitaminů C, E a A, dále zinku a selenu, který pomáhá ničit volné radikály. Očistné úkony, jako je detoxikační kúra, provádějte pravidelně několikrát do roka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …