Ostrý Nečas se zlobí na kolegu Suchánka kvůli výletům za sportem

19.11.2011 9:58

Premiér Petr Nečas (ODS) není spokojený s výkonem svého stranického kolegy a šéfa rozpočtového výboru ve sněmovně Pavla Suchánka. Podle deníku Právo měl být Suchánek nahrazen poslancem Michalem Doktorem, který byl zároveň velký kandidát na ministra průmyslu a obchodu.

Ostrý Nečas se zlobí na kolegu Suchánka kvůli výletům za sportem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas s mikrofonem na přednášce

Doktor ale nabídku odmítl a kvůli jmenování šéfa jihočeské ODS Martina Kuby na post ministra se rozhodl opustit řady ODS.

Nečas mi vyčítal údajné výlety. Zatím pokračuji dál, tvrdí Suchánek

Zatím není jasné, jestli bude Nečas trvat na odchodu Suchánka, se kterým je prý „hrubě nespokojen". Oba se proto v pátek sešli.

„Říkal, že je nespokojen, neříkal, že hrubě. Hlavně kvůli těm dvěma údajným mým výletům, neříkal nic o práci. My jsme si to vyříkali a v podstatě pokračuji dál. O tom, že by mě vyměnil, nic neříkal," řekl Suchánek deníku Právo.

Suchánek cestoval na finále tenisu do Moskvy a na golf do Dubaje

Suchánek je v ODS kritizován za cestu na finále tenisového Fed Cupu do Moskvy během obstrukcí a závěrečného hlasování o klíčových reformách. V únoru si zase předseda rozpočtového výboru zajel na golf do Dubaje s šéfy velkých českých firem a údajně kupoval letenky v hotovosti.

Věci veřejné také tvrdí, že Suchánek patřil mezi poslance ODS, kteří organizovali podporu pro pozměňující návrh zvýhodňující loterijní společnosti.

Nečas o nespokojenosti se Suchánkem mluvil v pátečním vydání deníku MF Dnes: „Nikdy jsem neprosazoval Pavla Suchánka. S Michalem Doktorem jsme se i teď bavili o jeho razantnějším využití. Já totiž s prací Pavla Suchánka jsem hrubě nespokojen, on to ode mě slyšel velmi ostře."

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…