Ostrý útok Víta Bárty: Kmotr Jurečko provozoval veřejné WC

07.07.2012 6:41

Vít Bárta, zdá se, nezahálí ani v Americe, kde je na dovolené. ParlamentnímListům.cz se podařilo získat jeho text, kde ostře napadá plzeňského člena ODS, přítele exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Ostrý útok Víta Bárty: Kmotr Jurečko provozoval veřejné WC
Foto: tan
Popisek: Vít Bárta v nedělní Partii na Primě

Bárta se ve svém poměrně dlouhém rozboru Jurečkových aktivit pozastavuje jak nad tím, že byl Roman Jurečko údajným vekslákem, tak i nad jeho současností. K prvnímu navíc přidává vzpomínku nejmenovaného Jurečkova spolupracovníka. "Plzeňané mi říkali, že si ho pamatují za „totáče“ jako známého veksláka před Tuzexem. Ostatně sám se tím netajil, na jednom ze svých silvestrovských večírků, dávno po revoluci, běhal mezi svými hosty převlečen za veksláka, z kapes mu čouhaly natištěné bony a myslel si, že baví společnost. Mnozí z členů ODS trochu rozpačitě a zahanbeně odvraceli zrak. Inu, míru vkusu máme každý jinde."

Bývalý ministr dopravy jde ještě dál. Současný člen Výkonné rady ODS prý rovněž provozoval veřejné záchodky. Hned u nich údajně zřídil bistro a za reklamní plochy platil centrálnímu obvodu Plzně řádově o desetitisíce méně, než určovala vyhláška. Podle Bárty šlo o jednoznačné neoprávněné obohacování.

V Plzni Roman Jurečko, podle textu Víta Bárty, provozuje dvě poměrně známé restaurace. Ve Vilách a Golden Fisch.

"V obchodním rejstříku ho však najdete jen ve firmě Golf Restaurant. Je to z dob, kdy pronajímal golfovou restauraci na Dýšině nedaleko od Plzně. Majitelé se s ním po mnoha výhradách rozešli a odstartovali tím tak jeho nevraživost k bývalému fotbalovému bossovi Viktorky Plzeň Miroslavu Křížovi. Ten byl až do svého záhadného zmizení jedním ze spolumajitelů zdejšího golfu.," tvrdí výrazná tvář Věcí veřejných.

Restaurace Golden Fisch je prý luxusní zařízení, které obvykle zírá prázdnotou. Častými hosty jsou tam však exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, plzeňští podnikatelé i další politici města.

"Zda příjmy ze správních rad dvou společností a zisky z těchto dvou restaurací jsou dostačující na jeho poměrně luxusní život s řidičem, asistentkami, kanceláří v centru města, dovolenými na Maledivách, výlety do Toskánska, cestování do Dubaje a další, to opravdu neumím posoudit. A pídit se po tom nebudu. Natolik mě život plzeňského kmotra nezajímá," uzavírá Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…