Otázky Václava Moravce v Brně? Šaškárna, říkali diváci

30.04.2010 11:58

Ztratilo to zuby, byla nuda a šaškárna. I tak hodnotili bezprostředně po odvysílání středečního přímého přenosu Otázky Václava Moravce diváci.

Otázky Václava Moravce v Brně? Šaškárna, říkali diváci

Mnohým divákům se po středečních Otázkách Václava Moravce vysílaných z Brna nelíbilo, že se vůbec nedostalo na divácké dotazy. Přitom právě tato část pořadu se těsně před zahájením přímého přenosu také zkoušela. Do jednotlivých sektorů, v nichž seděli barevně rozdělení příznivci šestice politiků, posílal Václav Moravec stejně barevné mikrofony.

A docela se bavil, když diváci, ještě bez dohledu kamer na místo lídry politických stran oslovovali své známé na protilehlé straně sálu, oslovovali je příjmením a přede všemi se jich ptali, proč převlékli politický kabát a odešli do jiné partaje.

Související:
Ke křesťanství máme blízko, rozesmál Sobotka v Brně diváky

Přípravy byly lepší, než přímý přenos

„Přípravy natáčení měly větší šťávu, než pořad samotný. Nakonec se ani na ty dotazy nedostalo. Přitom by to bylo mnohem lepší, než nekonečné obecné žvanění o problematice ve zdravotnictví, ke které stejně nikdo nic neřekl," ulevil si odcházející ve stejnokroji žlutých, tedy příznivec Stanislava Juránka z KDU-ČSL.

Ostatně právě tento tábor byl zjevně nejlépe organizován a žlutých bylo mezi diváky nejvíce. Na druhém místě ve vybarvenosti byli oranžoví, tedy ČSSD, kteří měli šály, čepice i trika ve stejné barvě a rovněž byli velmi viditelní.

Modří, zastánci politiky ODS, se tentokrát dostavili většinou pouze „v¨civilu" nebo se šálami a mezi sympatizanty Václava Mencla bylo i dost těch, které na sekretariátu ODS nyní politika živí. Ostatně tak tomu bylo i v jiných politických táborech diváků, kterým zřejmě ubralo hodně dlouhé čekání, než se vůbec do sálu dostali.

Dvě hodiny čekání

„Museli jsme skoro dvě hodiny čekat před výstavištěm, pak jsme zase stáli pod dohledem černých šerifů u zábran před budovou. Ani když přijede prezident, nejsou takové manévry," mínil vyznavač žluté barvy.

Na závěr dlouhého čekání museli ještě všichni přítomní absolvovat důkladnou osobní prohlídku. Obavy a opatrnost vysvětlil sám Václav Moravec, který vzpomínal na nedávné natáčení v Ústí, kde téměř v kleče podle svých slov umravňoval opilou část publika.

To v Brně ho nic takového nečekalo. Trošku vzrušení nastalo jen v okamžicích, kdy představitelé šesti stran nebyli k nalezení ještě pár minut před vysíláním a pak také bezprostředně po přenosu, kdy dávali někteří kandidáti, jako například politicky ještě nezkušená Anna Putnová z TOP O9, najevo, jak jsou rádi, že to mají za sebou. Zato ostřílený matador Bohuslav Sobotka z ČSSD zmizel okamžitě a naprosto nepozorovaně.

Překvapení se nepovedlo ani anarchistům, kteří čekali po vysílání před branou výstaviště v Pisárkách s obřím transparentem hlásajícím, že politici a politika smrdí. Jejich protest nikoho nezajímal a kdo nepřijel autem, spěchal na noční linky tramvají nebo se vydal na obtížné pátrání po otevřené hospodě.

FOTOGALERIE: Pár minut zbývá do začátku Moravce

             

 

Více:
Podle politiků o volbách rozhoduji já, usmívá se Moravec

Foto autor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Lukáš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…