Paggio z VV: Radši obětujme Humla. Já Škárkovi věřím

05.04.2011 16:45

Napřed si ty věci musíme vyříkat ve straně a pak teprve budeme nějaké informace sdělovat novinářům. Tak by se dalo shrnout vyjádření místopředsedy poslaneckého klubu Věcí veřejných (VV) Viktora Paggia v rozhovoru pro Rádio Česko. Paggio ale prý pochybuje o tom, že by se Škárka spojil s plzeňským podnikatelem a členem ODS Romanem Jurečkou tak, jak referoval v televizi jeho kolega Michal Babák. Se Škárkou prý již hovořil včera večer a domluvili se, že budou o případu mlčet. Alespoň do jednání poslaneckého klubu VV.

Paggio z VV: Radši obětujme Humla. Já Škárkovi věřím

Kauza  výkonného místopředsedy VV Jaroslava Škárky nabírá na obrátkách - novináři se po svém vypořádávají s jeho vysvětlením, že v nové „úplatkové" aféře jde o mystifikaci a jak se ukazuje, tak Věci veřejné se semkly a k případu zatím mlčí. Mlčí i Škárka, má vypnutý telefon a tak prý ani jeho kolegové nevědí nic dalšího k nové kauze "véček".

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

Zatímco poslanec Věcí veřejných Michal Babák je přesvědčen o tom, že Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit zevnitř, a proto bude požadovat, aby byl vyloučen ze strany, tak jeho kolega Viktor Paggio už tak razantní není. Spíše by se podle něj mělo na čtvrtečním jednání poslaneckého klubu hovořit o vyloučení z klubu véček u poslance Stanislava Humla. Ten prý pochybil víc, neboť o údajném vydírání lidmi z VV informoval desítky lidí e-mailem a následně se pak informace dostala do médií.

„U něj si dovedu představit i vyloučení z klubu," řekl Paggio v rozhovoru pořadu Studio Česko na vrub Humla. Podobných soudů se ale u kolegy Škárky zdržel.

Asi jako jediný se Škárkou hovořil. Zopakoval prý, že jde o mystifikaci

„Já jsem už s Jardou Škárkou o tom (o případu údajných úplatků) hovořil poté, co se vrátil z Kazachstánu. Stál si za tím, že to je mystifikace, a pak jsme se dohodli na tom, že to tak budu vysvětlovat do médií," řekl k tomu Paggio. Podle něj musí o případu rozhodnout poslanecký klub ve čtvrtek.

Přestože Paggio nebyl k případu Škárky už dále moc sdílný, podotkl, že podobné hry na mystifikaci ale neschvaluje. Také řekl, že pochybuje o úloze plzeňského podnikatele a představitele ODS Roman Jurečka, o jehož úloze hovořil kolega Michal Babák.

„To říká Babák, že panuje nedůvěra mezi koaličními partnery. Asi vychází z toho, že Škárka je spíše pravicový poslanec," dodal.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

Babák totiž v rozhovoru pro Českou televizi a také pro Český rozhlas v pondělí zmínil, že se Škárka spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit zevnitř.

„Já mám informace, že došlo ze strany Škárky k dezinformacím, a mám indicie, že ten problém nebude vážnějšího charakteru," sdělil v rozhovoru pro Českou televizi Babák. "Škárka se podle mých informací spojil s Romanem Jurečkem z ODS a dalšími kmotry z Plzeňského kraje, kteří se tak snaží stranu ovládat spolu s ODS a Věci veřejné a celou koalici tak rozložit zevnitř," konstatoval Babák s tím, že podle jeho názoru by se již měla tuto středu rada VV rozhodnout o tom, že by měla Škárku vyloučit.

Související:

  • Respekt: Za článkem si stojíme. Škárka o úplatcích mluvil na třech schůzkách
  • Babák: Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit
  • Redaktor Respektu: Měl jsem se Škárkou čtvrtou schůzku. Věděl, že to otiskneme
  • Co se vlastně v případu stalo? Poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka údajně řekl, že dostává peníze za loajalitu ke straně Věci veřejné. Má prý totiž mlčet o podezřelém způsobu financování VV. Tvrdí to týdeník Respekt s tím, že má nahrávku rozhovoru. Peníze prý Škárkovi nosili poslanci blízcí ministrovi Vítu Bártovi; Michal Babák a Radim Vysloužil. Škárka ale teď tvrdí, že to byla z jeho strany záměrná mystifikace a k předání peněz nikdy nedošlo.

    S tím však vůbec nesouhlasí šéfredaktor Respektu Erik Tabery. „Rozhodně si za článkem stojíme. Proběhly tři schůzky, na kterých o tom pan poslanec Škárka mluvil. Na první mu to uteklo náhodou, podruhé, když se s ním kolegové sešli, tak to zopakoval. Poté jsme se dohodli, že je to tak závažná informace, že na třetí schůzce si to nahrajeme, a tak jsme taky učinili," vyjádřil se v Českém rozhlase Tabery.

    Čtěte také: 
        

    Škárka: Bárta mi posílá cash. Neměl bych o tom mluvit 
    To je ale pitomost, řekl John k případu Škárka

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Olga Böhmová

    Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

    Naše obrana

    Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

    8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

    „Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…