Pane Kalousku, tyhle hrozné věci o vás padly, řekli jsme exministru financí. A ten odpověděl

20.08.2014 13:30

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek pro ParlamentníListy.cz reaguje na kritiku, kterou v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyslovil zastupitel Prahy a člen krajského výkonného výboru pražské TOP 09 Petr Trombík. Kalousek podle něho chce obětovat pražskou TOP 09 pro svoji politickou budoucnost a Trombíka kvůli své kritice nechal vyškrtnout z kandidátky. Miroslav Kalousek reagoval, že o Trombíkovi v životě neslyšel a jeho kritiku nezná.

Pane Kalousku, tyhle hrozné věci o vás padly, řekli jsme exministru financí. A ten odpověděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP 09

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9724 lidí

„Na kandidátce nejsem, protože jsem dostal padák, a to nikoliv zlatý, jak je v politice obvyklé, ale padák smrtící – naštěstí jen pro mou politickou kariéru – od pana Kalouska, který mne vyškrtl osobně a bez odůvodnění,“ řekl ve středečním rozhovoru Petr Trombík.

Miroslav Kalousek podle Trombíka myslí několik tahů dopředu. A v čem spočívá ten Kalouskův pražský gambit? „Je to jednoduché, ale v politice přece jen originálně nečekané. Pan Kalousek s radostí obětuje pražskou topku, která mu beztak leze na nervy a je to navíc vzájemné, aby mohl pokračovat ve hře, tedy v politice,“ sdělil Trombík.

  • Celý rozhovor s pražským zastupitelem TOP 09 Petrem Trombíkem ČTĚTE ZDE.

„Pana Trombíka jsem v životě neviděl a žádné jeho kritiky své osoby si nejsem vědom, neboť jsem si jí nevšiml. O jeho vyškrtnutí požádal řádným usnesením regionální výbor Prahy 9, která pana Trombíka na kandidátku původně nominovala. Na základě tohoto usnesení jsem vydal jako statutární místopředseda strany pokyn zmocněnci, aby upravil kandidátku. Toť vše,“ reagoval Miroslav Kalousek pro ParlamentníListy.cz.

„Neudělal jsem nic jiného, než že jsem vyhověl přání obvodního výboru Prahy 9. Tuto žádost jsem před pokynem zmocněnci ještě řádně projednal s lídrem kandidátky Hudečkem a předsedou pražského výboru Vávrou,“ pokračuje.

Takže další kritiku své osoby první místopředseda TOP 09 odmítá? „Za prvé jsem to nečetl a opakuji, že jsem pana Trombíka v životě neviděl a žádné jeho kritiky si věru nejsem vědom, a pro mě to byla až do minulého pátku naprosto neznámá osoba. Když obvodní výbor Prahy 9 požádal o jeho vyškrtnutí, tak jsem obvodnímu výboru vyhověl, neboť jsme demokratická strana,“ dodal Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…