Paroubek: Nejsem skaut, ale straně jako Zeman škodit nebudu

12.06.2010 9:51

Jiří Paroubek opět na facebookovém profilu prezentuje své názory. Tentokrát reaguje na informace, že by mohl straně škodit jako expředseda Zeman.

Paroubek: Nejsem skaut, ale straně jako Zeman škodit nebudu

Jiří Paroubek, který je stále formálně předsedou ČSSD, reagoval na svém profilu na Facebooku na páteční článek Mladé fronty Dnes, že sociální demokraté řeší, co s Jiřím Paroubkem udělat, aby neškodil straně jako její expředseda Miloš Zeman.

"Snad by si pánové, nežli začnou o mně psát svá brimbória, měli něco zjistit. V roce 1990 jsem pracoval jako ústřední tajemník ČSSD a pomáhal jsem vlastně z ničeho vytvářet bytelné základy ČSSD. Ty byly východiskem jejích budoucích úspěchů. Před pěti lety jsem ČSSD vytáhl po jejím předchozím střemhlavém pádu opět nahoru," zlobí se Paroubek na redaktory deníku MfD.

Paroubek tak vyvrací úvahy, že by mohl sociální demokracii škodit, pokud mu strana nazajistí odpovídající funkci v rámci strany. Deník naznačil, že by Paroubek mohl být šéfem rozpočtového výboru sněmovny.

Další možností je, že se stáhne z politiky a bude podnikat. Třetí možností podle MfD by pak byla varianta, že by Paroubek na podzim kandidoval do Senátu za Ústecko a svůj poslanecký mandát by přenechal Petru Bendovi. Toho ve volbách na kandidátce přeskočil populární Jaroslav Foldyna.

Podlá a nízká duše M. Zeman

"Netvrdím o sobě, že jsem skaut, ale jen duše podlá a nízká může uvažovat jako M. Zeman. Tedy škodit své vlastní straně, kterou pomáhal budovat, protože neuspokojila jeho politické ambice," důrazně popřel Paroubek spekulace, že by ČSSD chtěl škodit svými vzkazy, podobně jako to dělal Zaman v Vysočiny.

Úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka v sobotním rozhovoru pro Právo řekl, že je pouze na Paroubkovi, jakou chce hrát roli ve sněmovně. "To je věc jeho individuálního rozhodnutí. Záleží na něm, jakou bude chtít hrát roli ve sněmovně. Zdá se, že naše role bude opoziční, takže z tohoto hlediska možností tolik není," naznačil.

O jeho roli v ČSSD taktně pomlčel. "Odešel jako státník, jako vítěz voleb," uvedl Paroubkův nástupce s tím, že výrazný předseda čelil před volbami brutální negativní kampani, která byla účelově organizována ODS a Ivanem Langerem.

Související:
Paroubek na Facebooku: Nekastrujme si vlastní program
Sociální demokraté nechtějí dopustit, aby se z Paroubka stal druhý Zeman
Pane Sobotko, chce to více emocí, radí Špaček do stanu ČSSD

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…