Paroubek na webu: Shrnul 17. listopad, pak se pustil do vlády

17.11.2011 17:28

Jiří Paroubek využil na svém webu VašeVěc.cz dnešní sváteční den nejen k tomu, aby připomněl historii 17. listopadu, ale hlavně ukázal, jak špatně to s českou společností dopadlo kvůli pravicové vládě.

Paroubek na webu: Shrnul 17. listopad, pak se pustil do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek píše o roce 1939, zavření vysokých škol, později o komunistické totalitě a listopadových náladách české společnosti. O jejím společném velkém vítězství. Jenže pak prý selhala česká pravice.

Sledujeme téma 17.listopad

 

Začátek devadesátých let a „mafiánský kapitalismus“ tuto představu dokonale rozbily. Nezvládnutá transformace české ekonomiky za dvou Klausových vlád, jež nás stála kolem 700 miliard korun, první korupční skandály politiků ODS či neúspěšná kupónová privatizace daly poněkud zapomenout na původní ideály „sametu“,“ píše předseda nové strany NS-LEV 21.

A dostává se k současnosti, která je podle něj v opravdové krizi. „Pravicová Nečasova vláda „chrlí“ jeden skandál za druhým (Drobil, Barták, Bárta, Babák, Kocourek), obsedantní škrtací rozpočtovou politikou likviduje hospodářský růst i rozpočty domácností. Její sebereflexe je minimální, stejně jako v devadesátých letech u tehdejšího premiéra Klause. Pravice, jež zde od roku 1989 vládne již 10 let, této zemi permanentně škodí a lidé začínají ztrácet naději na zlepšení situace,“ shrnul Paroubek.

K tématu:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…