Paroubek nabídl pomoc 'rodné' Praze. Dienstbierovi ale ne

15.09.2010 7:23

Pražský sociální demokrat Jiří Paroubek na členské schůze nechodí, do předvolební kampaně ovšem nabídl rodné organizaci na Praze 5 pomocnou ruku. S pomocí však nemá počítat stranický kandidát na pražského primátora Jiří Dienstbier ml.

Paroubek nabídl pomoc 'rodné' Praze. Dienstbierovi ale ne

Kromě toho, že roky šéfoval sociální demokracii a nyní pracuje ve sněmovně jako poslanec Ústeckého kraje, je Jiří Paroubek zapsán v místním sdružení ČSSD v Praze 5, kde to „dotáhl" až na předsedu Obvodního výkonného výboru.

Jak řekl serveru ParlamentníListy.cz, na členské schůze místní organizace nechodí, ale před komunálními volbami se možná do Prahy „vrátí". „Záleží na tom, co budou požadovat. Já jsem připraven některé kandidáty podpořit," řekl Paroubek.

I když se coby poslanec soustředí na ústecký region, stále se cítí v pražské ČSSD doma. „Na schůze místní organizace nechodím, na to snad ani není čas. Ale tady jsem členem léta, tady jsem léta pracoval, tady jsem se dostal na radnici," vzpomínal Paroubek na dobu, kdy působil jako ekonomický náměstek primátora.

Paroubkův pražský předseda Michal Šesták, který kromě místní buňky ČSSD vede v Praze 5 „oranžovou" kandidátku, ovšem s pomocí bývalého šéfa Lidového domu příliš nepočítá. „Pan Paroubek se věnuje na plný úvazek práci poslance a Ústecku. Nabídl, že by participoval, ale kampaň už běží a zatím jsme jeho nabídky nevyužili," uvedl Šesták pro Parlamentnílisty.cz

Dienstbiera? Ani kdyby mě prosil

Paroubek už nyní vystupuje na podporu kandidátů sociální demokracie v komunálních a senátních volbách. A jak podotkl, před volbami procestuje celou zem. Ne všichni s ním ale chtějí být spojováni - a naopak.

„Jmenovitě pana Jiřího Dienstbiera mladšího, po tom, co o mně říká, bych ale nepodpořil ani kdyby mě o to požádal," osopil se Paroubek na svého kritika. Dientsbier, pražský lídr sociální demokracie, totiž odstoupivšího předsedu strany vyzval, ať se svými články nemontuje do obměny vedení ČSSD.

Jinak ale popřál „mladé krvi" hodně štěstí. „Přál bych mu, aby dosáhl takových výsledků, jaké zde sociální demokracie měla v době mého působení na radnici," dodal Paroubek.

Zda bude Paroubek před volbami rozdávat na pražském Andělu kolemjdoucím růže, jako v minulých senátních volbách, zatím neví ani on sám. Už tak ale bylo o kampani ČSSD v pátém pražském obvodě hodně slyšet díky plakátům slibujícím, že z ulic zmizí bezdomovci.

Ty pak musel na nátlak vnitrostranických nadřízených Šesták odstranit. „Myslím ale, že zabraly, počítali jsme že budou provokovat," dodal lídr, který se napříště chce ucházet o hlasy pod heslem „za bezpečí a čistotu veřejných prostranství".

Paroubek k tomu řekl, že hesla jsou věcí volebního týmu a že do této oblasti nemluví - ani v případě své "rodné" místní organizace.

ČTĚTE TAKÉ:

Paroubek: Dienstbiere juniore, okřikovat se nenechám
Kde bude výborný projekt VV brát nové blondýny, ptá se Paroubek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…