Paroubek poděkoval exmanželce: Díky za velkorysost, napsal v knize

14.09.2011 9:54

Expremiér Jiří Paroubek se do povědomí veřejnosti zapsal i svým osobním životem. A to především rozvodem se svou ženou Zuzanou a sňatkem s tehdejší Petrou Kováčovou. „Lhal bych, kdybych tvrdil, že to na Zuzanu nepůsobilo. To by bylo nelidské, kdyby ne. Držela se ale statečně,“ píše Paroubek ve své nové knize Plnou parou v politice o exmanželce Zuzaně, když ji kvůli rozvodu drtila média.

Paroubek poděkoval exmanželce: Díky za velkorysost, napsal v knize
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Paroubek na křtu své knihy s chotí a bývalým rakouským kancléřem Alfredem Gusenbauerem

I když Jiří Paroubek ve svých pamětech nazvaných Plnou parou v politice je většinou zabrán do politiky, dotýká se i soukromých témat. Píše o obou svých ženách - Zuzaně a Petře.

„Díky její mimořádné velkorysosti a pochopení jsme náš rozvod mohli uskutečnit v nejkratším možném termínu podle zákona, tedy již v polovině září 2007," napsal v knize o bývalé choti Zuzaně. Podle deníku Blesk si ale již za dva měsíce poté užíval svatební noc s Petrou.

„Jsme s Petrou oba v zásadě konzervativní lidé. Proto jsme chtěli minimalizovat období, kdy o Petře bulvár i takzvaně seriózní média s rozkoší mohla psát jako o mé milence," píše dále v knize expremiér, čímž zdůvodňuje i to, proč si novou partnerku vzal krátce po rozvodu.

„Svatba vzbudila velkou mediální pozornost, o kterou jsme pochopitelně nestáli, ale které nešlo zabránit. Proto jsme se snažili zájmu médií dát alespoň nějaká pravidla," uvedl také bývalý předseda ČSSD.

Vyřizuje si i účty s kolegy

V pamětech hodnotí i aféry, které ho provázely - například s botičkami od Diora za 1700 Kč, jež měla na nohou jeho dcera Margarita při křtu. Podle Blesku, který získal definitivní verzi podoby knihy, ale prý Paroubek píše o i vyřizování účtů s některými lidmi z politiky.

Deník k hodnocení knihy navíc připomenul, že Paroubka provázela kolem svatby i smůla. V den své veselky měl totiž neobyčejně napilno - v Praze uctil 17. listopad, pak spěchal do Ústí nad Labem řešit situaci v ČSSD. „Při cestě do hotelu Esplanade v Mariánských lázních, kde se odehrávala veselka, na to pak jeho řidič šlápl. Chvílemi jel až ke 200 km/h.," napsal Blesk.

  • RECENZE knihy Český Watergate
  • PLNÉ ZNĚNÍ Kubiceho zprávy ke stažení
  • „Nepochopil jsem, v čem spočívá má nemravnost v této věci," trvá ale prý na svém Paroubek. Cestou prý spal.

    Čtěte také:

  • Paroubek o práci "honících psů" z MfD. Zvedá se mu žaludek
  • Paroubek: Stručné dějiny českých národních socialistů
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

    15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

    Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…