Paroubek se ohradil proti článkům o autě. Bulvár však pokračuje

26.10.2011 10:29

Deník Blesk se opět zabývá expředsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Už týden totiž deník zjisťuje, jak je to s auty, kterými se Paroubek pohybuje po Česku. Zatímco pro ParlamentníListy.cz politik včera okamžitě vysvětlil, komu audi i volvo patří, tak pro bulvár nějaký ten čas mlčel. A mlžil. Blesku se Paroubek nejprve svěřil, že auto není jeho, dnes ale Blesk uvádí, že patří jednomu z dovozců do Česka. Paroubek se hájí, že dané informace nejsou pravdivé.

Paroubek se ohradil proti článkům o autě. Bulvár však pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek poté, co odešel ze sociální demokracie a založil novou stranu - Národní socialisté - levice 21. století - tak se do něj naváží jak bulvární tisk, tak i jiná média. Také jeho bývalí spolustraníci.

„To Audi, ve kterém jsem přijel, je Petra Bendy a kousek mě svezl. Neřešil jsem, jestli je vůz jeho, firemní, nebo na leasing. Když si k někomu na chvíli sednu do vozu, nevyžaduji od něj osvědčení, jak k němu dotyčný přišel," řekl Paroubek včera pro ParlamentníListy.cz.

Blesk však přišel s tím, že ani Bendovi tento vůz zcela nepatří - je prý majetkem společnosti Import Volkswagen. „Respektujeme soukromí zákazníků a ke konkrétním dotazům na ně se nevyjadřujeme," řekl pro Blesk mluvčí této společnosti Jan Klíma.

Auto má o bezpečnostní agentury

Další auto s řidičem - tentokrát Hyundai - si pak podle Blesku Paroubek najímá od bezpečnostní agentury, kterou si objednával ještě coby předseda ČSSD.  

„A to za hubičku oproti běžnému zákazníkovi," uvedl k tomu deník. „S tímto vozem jezdím většinou jednou týdně a sám si to platím," prozradil pak Blesku Paroubek s tím, že platí deset tisíc měsíčně včetně benzínu. Bulvár ale uvádí, že už jednodenní zápůjčka by činila u stejného typu vozu pět tisíc.

K volvu pak deník zmiňuje, že patří jeho ženě Petře. „Ten vůz je služební auto nakladatelství Columbus, kde pracuje moje paní. Za jeho užívání navíc platí. Občas s ním jezdím i já. Abych předešel všem spekulacím, máme ještě vlastní Ford Kuga," vysvětlil Paroubek včera k volvu ParlamentnímListům.cz.

Více zde:

Novináři jsou mnou naprosto posedlí

„U Petry Paroubkové není zřejmé, kolik vydělává. Za její údajné příjmy jako tlumočnice se dá skrýt leccos," špiní pak Blesk choť někdejšího „oranžového" politika. A dodává ještě doušku o tom, že Paroubková zakoupila dům v pražské Chuchli za osm a půl miliónu korun, na nějž si prý vzala hypotéku ve výši 2,2 miliónu. „Paroubkův měsíční příjem s náhradami je zhruba 72 tisíc korun," dodal Blesk.

„Není na tom nic divného, bohužel někteří novináři jsou mnou naprosto posedlí. Prodali jsme dva byty. Jeden za 3,5 milionu, druhý za 4,8 milionu. Z toho jsme vyplatili ještě dva miliony hypotéku, ale manželka dostala další hypotéku, která je na domě v Chuchli," vysvětli ale Paroubek pro ParlamentníListy.cz.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…