Paroubek všem na severu nevoní. Hrozí mu trestní oznámení za pomluvu

15.02.2011 19:14

VÍME PRVNÍ Vnitrostranická bitva sociálních demokratů v Ústeckém kraji nabírá na obrátkách. Souboj expředsedy Jiřího Paroubka a jeho oponentů v čele s předsedou Krajského výkonného výboru ČSSD Arnem Fišerou se znatelně přiostří, na Paroubka totiž bude podáno trestní oznámení pro pomluvu. Podá ho Fišerův spolupracovník Roman Houska.

Paroubek všem na severu nevoní. Hrozí mu trestní oznámení za pomluvu

Po odchodu Petra Bendy z pozice předsedy KVV v Ústeckém kraji znatelně ochladly vztahy poslance Jiřího Paroubka s místními představiteli strany. Celou situaci dobře ilustruje spor expředsedy Paroubka s novým předsedou KVV Arnem Fišerou o Karla Vrbu z Libčevsi na Lounsku, který byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za násilný trestný čin. Dnes tento muž předsedá místní organizaci ČSSD v Libčevsi a Arnu Fišerovi ani jeho spolupracovníkům se to pranic nelíbí. Chtějí si na něj posvítit.

SLEDUJEME téma Volba předsedy ČSSD

Odsouzených sociálních demokratů je hned několik

Paroubek se ovšem domnívá, že tažení proti Vrbovi je účelové a má jediný cíl, odstranit ty, kteří nejsou po chuti novému krajskému vedení. Názor na celou věc vyjádřil expředseda ČSSD i na svém webu VašeVěc.cz, kde mimo jiné napsal, že Vrba byl kdysi odsouzený za násilný trestný čin k podmíněnému trestu, ale dočkal se výmazu z rejstříku trestů.

Paroubek dále připomíná, že v podobné situaci jako Vrba je také člen KVV Ústeckého kraje Roman Houska, obviněný dříve za násilný trestný čin a zbavený obvinění soudem anebo náměstek primátora města Děčín za ČSSD Sinko, který má údajně za více než dvacet let starý trestný čin rovněž výmaz z rejstříku trestů. „A pokud má z politiky odejít Vrba, měli by ho doprovodit oba pánové. Ať si A. Fišera udělá pořádek, ale v celé krajské organizaci, ne jen tam, kde se mu to hodí," uzavírá svou filipiku Paroubek.

Nenechám se urážet, vzkázal Houska

Na Paroubkův komentář k celé věci bleskově zareagoval Roman Houska. ParlamentníListy.cz zjistily, že na Paroubka připravuje trestní oznámení pro pomluvu a sám Houska to naší redakci potvrdil.

„Ano, je to tak, trestní oznámení pro pomluvu na pana Paroubka připravují mojí právníci a už brzy to bude hotové. Nenechám se urážet od člověka, který se vozí po ženách," sdělil Parlamentním listům.cz Houska. Na otázku, co míní tím, že se Paroubek vozí po ženách, Houska odvětil, že se k tomu zatím nechce vyjadřovat, vše vyjde najevo, až přijde čas.

Paroubek: Houskovo trestní oznámení vítám

Paroubek ParlamentnímListům.cz napsal, že se trestního oznámení Romana Housky nebojí. „Pan Houska rád straší, u malých dětí je to účinné, u mě ne. Vítám, pokud se o jeho soudem projednávané kauze bude mluvit, je sám proti sobě," myslí si expředseda ČSSD.

Vyhrožovali mně i dalším ženám

Je možné, že Houska vynese na světlo nové důkazy v případu, který vyšel najevo přibližně před rokem, kdy hejtmance Ústeckého kraje a partnerce Romana Housky Janě Vaňhové (ČSSD) někdo vyhrožoval. Na výhružky si tehdy stěžovala i manželka dnes již bývalého poslance Vlastimila Aubrechta (ČSSD) Martina Aubrechtová.

„Přijeli k nám tehdy dva svalnatí pánové, jeden vystoupil z auta a vyhrožoval mi, abych si napříště odpustila kritiku vůči tehdejšímu vedení strany. Podala jsem tehdy trestní oznámení, ale bylo odloženo," uvedla pro ParlamentníListy.cz Aubrechtová a dodala, že má dodnes pocit, že za výhružkami mohl stát Paroubek se svými spolupracovníky. Připouští ovšem, že jde jen o vnitřní pocit, důkazy na to nemá.

Aubrechtová a Vaňhová přitom nebyli jedinými oběťmi výhružek. Redakci se podařilo zjistit, že nátlaku čelila i zastupitelka Ústeckého kraje Jana Ryšánková (ČSSD). Ani Ryšánkvá však neví, kdo přesně za výhružkami stál.

„Výhružné sms jsem začala dostávat na podzim loňského roku, a to nedlouho po tom, co jsem upozornila na hromadné účelové nábory členů v místní buňce v Litoměřicích a bylo to, abych tak řekla, dost průhledné. Takže tuším, kdo z litoměřických členů je mohl posílat. Policie případ šetřila, pak odložila, bylo odesíláno z různých SIM karet a různých mobilů," uvedla Ryšánková.

Související:

Paroubek některým straníkům vadí. Padla slova o vyloučení

Paroubek: Generálka na sjezd ČSSD

Paroubek jde do útoku. Po ústecké ČSSD žádá omluvu

Krvavé vylučování Dimuna. Paroubkův muž ukazuje i na Haška

Vylučovaný Dimun hovoří. Lže, panikaří nebo se brání?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…