Paroubek zprovoznil své médium útokem na VV

05.10.2010 11:36

„Strana, jako je sociální demokracie, nemůže spolupracovat s politickou odnoží detektivní agentury,“ vysvětlil exšéf ČSSD Paroubek, proč prý po sněmovních volbách odmítl vyjednávat s Věcmi veřejnými.

Paroubek zprovoznil své médium útokem na VV

Jiří Paroubek publikoval článek na svém novém webu vasevec.cz, ze kterého hodlá vybudovat levicovou protiváhu údajně pravicových médií. V příspěvku expředseda sociální demokracie komentuje kauzu týkající se agentury ABL, která měla před časem sledovat politiky z Prahy 11.

Podle Paroubkova dřívějšího vyjádření mají čtenáři současnou podobu webu vasevec.cz považovat za zkušební. Expředseda sociální demokracie chce zatím jen testovat redakční systém a technické zázemí svého internetového dítěte. (Více ZDE)
Po "zahřívacím" textu, kterým Paroubek 1. října web uvedl a představil, je dnešní příspěvek prvním textem publikovaným na nové komunikační platformě poslance ČSSD.

Kmentovsko-langerovská provokace

Paroubek hned na začátku celý skandál označil za „vykonstruovanou kmentovsko-langerovskou provokaci". Dodal, že doposud pouze nechápal, komu tato kampaň pomáhá. Pak ale viděl interview s Radkem Johnem (VV) odvysílané televizí Z1.

„Pokleslý způsob argumentace a bombastické tvrzení, že (zřejmě) lobby ve stavebnictví vypsala odměnu 50 milionů korun na zkompromitování ministra Bárty," napsal Paroubek. Ministr dopravy Vít Bárta, který se v současné době snaží získat od stavebních firem maximální slevu z cen státních zakázek, totiž zmíněnou agenturu ABL dříve vlastnil.

John jen tak plácá

Jiří Paroubek ale spekulace o zapojení stavebních společností označil za nepodloženou spekulaci a pozastavil se nad tím, že novináři nechtějí po Johnovi důkazy jeho skandálních slov. Nepravdivými výroky v televizi pak prý tento ministr snižuje důstojnost svého úřadu.

O několik řádků dál se ale bývalý šéf sociální demokracie pustil i do oběti onoho skandálu, ministra dopravy Víta Bárty.  „Rozvinul v posledních týdnech příběhy, které lidé milují (odvážný mladý ministr zatřepal s nenasytnými stavebními firmami). Co na tom, že to bylo jen vytírání očí, případně šetření, které si v budoucnu vyžádá v resortu dopravy ještě vyšší náklady zejména na údržbu, nežli by to stálo teď v investicích," uvedl Jiří Paroubek.

S detektivní agenturou nikdy

Paroubek také v textu vysvětlil, proč prý po volbách do sněmovny odmítl vyjednávat s VV o případné koalici. „Strana, jako je sociální demokracie, nemůže spolupracovat s politickou odnoží detektivní agentury. Všechno má své meze a to i v politice. Ukazuje se, že to byla správná premisa," pozitivně ohodnotil své dřívější rozhodnutí bývalý předseda ČSSD.

„Víta Bártu dohnala jeho minulost," dodal Paroubek s tím, že je naprosto nutné, aby Bárta složil funkci. V čele bezpečnostní agentury prý „porušoval zákony - včetně listiny práv a svobod - zcela bez mrknutí oka." Upozornil, že tento politik má také nestandartní vliv na ministra Vnitra Radka Johna, který je Bártovo spolustranickým kolegou.

Moje partaj by měla vyzvat Bártu k odchodu

„Myslím, že by ČSSD měla v nastalé situaci vyvolat mimořádnou schůzi sněmovny, která by vyzvala P. Nečase k odvolání ministra dopravy V. Bárty. Je to logické a nevyhnutelné," přidal Paroubek na závěr svého článku radu své partaji.

VV mlčí 

„Necítíme potřebu se vyjadřovat k bloggerským článkům jednotlivých poslanců," odpověděla mluvčí Věcí veřejných Petra Hrušová na dotaz ParlamentníchListů.cz, zda hodlá strana na Paroubkova slova nějak reagovat.

Čtěte také:

Na údajné sledování ABL si stěžují další politici

Odborník: Aféra ABL má svůj cíl. Velkou koalici

Dienstbier ml. (ČSSD): Pražská ODS si skrze ABL zřejmě vyřizovala svoje účty

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…