Paroubka nechtějí ve vedení ČSSD. Ten se neskutečně baví

21.12.2010 7:10

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek proti sobě nepůjdou. Naopak v rámci ozdravné kůry ČSSD si navzájem nabídnou místo ve vedení strany. Ten, který bude předsedou, svému protikandidátovi nechá místo prvního místopředsedy. A podle informací ParlamentníchListů.cz mají být z vedení strany vyšachováni Jiří Paroubek a David Rath.

Paroubka nechtějí ve vedení ČSSD. Ten se neskutečně baví

"To je úžasné, že mě ve vedení ČSSD nechtějí," směje se Paroubek. Mnohokrát jsem řekl, že ve vedení být nechci, proto podobná vyjádření jsou nejen trapná, jsou i redundantní (nadbytečná). Věřím, že společným postupem se oba pánové vyhnou trapným chybám minulého týdne," řekl Paroubek serveru ParlamentníListy.cz.

Tvrdík je intrikán, říká Rath

Podle Davida Ratha je jeden z iniciátorů plánu Michal Hašek ve vleku bývalého volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka, který ho má "omotaného kolem prstu". Středočeský hejtman má evidentně stejný názor jako Petra Paroubková, která ve své knize „V botičkách od Diora" napsala, že Hašek s Tvrdíkem uzavřeli pakt po tragédii, kdy byl zastřelen Václav Kočka mladší.

"Toho večera spolu uzavřeli pakt, který se dokonal po odchodu Jiřího Paroubka. Hašek se stal takovým Tvrdíkovým kačerem na provázku. Dělal vše podle něj. Dokonce okopíroval i to, co Tvrdík dělal s oblibou. Nebral telefony. Třeba i několik týdnu," napsala Paroubková.

Nicméně Rath tvrdí, že o dohodě Sobotky a Haška nic neví. „Pochybuji, že něco takového existuje. Ta zpráva vypadá jako typická Tvrdíkovina. V zájmu Haška siréna pomlouvá s cílem soupeře připravit o spojence. Je to jako vždy tvrdíkovsky naivní a lehko prokouknutelné," reagoval pro ParlamentníListy.cz Rath s tím, že v případě jeho "vyšachování" by rozhodovali stejně delegáti.

Hašek chce nový styl ČSSD

Situace v ČSSD se po konferenci v Karlových Varech výrazně změnila. Oba hlavní kandidáti na předsedu sociální demokracie, Michal Hašek a Bohuslav Sobotka, proti sobě nepůjdou. Naopak počítají s tím, že ať už vyhraje kdokoliv z nich, ten poražený bude v nejužším vedení strany a budou v rámci stranického programu spolupracovat.

„Cítím velkou zodpovědnost za ČSSD, proto jsem již před časem na našich konferencích a i v médiích jasně sdělil, že v případě mého zvolení předsedou ČSSD nabídnu místo vedle sebe ve vedení ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. Pokud o takové nabídce Bohouš přemýšlel a teď s ní přichází, je zřejmé, že ČSSD má šanci být po březnovém sjezdu silná, sebevědomá a jednotná strana. Možná to nepotěší ty, kteří počítali s krizí uvnitř ČSSD.a vypuknutím atomové války mezi soupeři. Za sebe jasně říkám, že odmítám takový styl politiky," řekl serveru ParlamentníListy.cz Michal Hašek.


Čtěte také:

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…