Paroubková má temnou vizi: Někomu vadíme. Příště nám vezmou i dceru

11.12.2011 19:54

Podle manželky exšéfa ČSSSD Petry Paroubkové má někdo zájem na tom ji i jejího muže poškodit. Protože na něho nikdo nemá žádnou korupční nebo jinou kauzu, snaží se ji prý uměle vytvořit. Třeba obviněními, že z prodeje knihy nezískal takový obnos, jaký uvádí. Příště prý Paroubkovi odpůrci mohou dojít ještě dále, soudí jeho žena. Zpochybní třeba i existenci jeho dcery...

Paroubková má temnou vizi: Někomu vadíme. Příště nám vezmou i dceru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek s chotí Petrou

Manželé Paroubkovi nemají v posledních dnech zřejmě příliš klidné spaní. Kvůli údajným nesrovnalostech v jejich příjmech a výdajích se do nich totiž opírá zejména bulvární tisk. Ten spekuluje nad tím, že  Paroubkovi z prodeje svých literárních děl tak vyské příjmy, jak uvádí.

Knihy jako zástěrka?

Pokud byly jejich příjmy z literárních děl, například Paroubkovy knihy Plnou parou v politice, nižší, než  uvádí (Paroubek tvrdí, že z knihy získal čtyři miliony, pozn. red.), nemohli by si dovolit téměř dvanáctimilionové investice, které v tomto roce vložili třeba do luxusního domu v Řecku nebo ve Velké Chuchli. Pokud ovšem nemají nějaké vedlejší příjmy, o kterých nehovoří. Příjmy z prodeje knih totiž prý mohou být jen zástěrka...

A právě útoky na řecký dům jsou podle Paroubkové velmi účelové. Někdo prý najal určité novináře, aby manžele sledoval právě i v zahraničí. Z jakého důvodu a za jakým účelem? To prý zatím není jasné.



Novináři se vydali do Řecka. Najdou bazény?

"Zajímalo by mě, kdo měl dvěma novinářům platit soukromé letadlo do Řecka, aby pořídili  stejnou fotku, jakou jsem tisku poskytla. Měli na ostrov dorazit v sobotu, asi budou hledat utajené bazény, jachty a vozový park," řekla ParlamentnímListům.cz Petra Paroubková.

Kampaň proti její osobě i manželovi je prý vedená zejména proto, že na rozdíl od řady ostatních politiků na ně jejich odpůrci "nic nemají." A tak se snaží hledat i to, co není. Nebo naopak vyvracet to, co zcela prokazatelně existuje. Třeba potomka.

Anketa

Sdílíte obavy P. Paroubkové?

33%
67%
hlasovalo: 216 lidí


Vezmou jim i dceru?

"Příště snad zpochybnit i to, že mám dceru a že to byl jen podvod na voliče," uvedla pro redakci ironicky manželka exšéfa ČSSD. Právě okolo něho bylo v minulém týdnu rušno nejen na stránkách bulváru.

Členům jeho strany v Poslanecké sněmovně totiž už došla trpělivost, a tak ho spolu s dalším poslaneckým rebelem ČSSD přesadili do zadních lavic. „Nepřekvapilo mě to, je to otázka úrovně lídrů sociální  demokracie, o které jsem už před časem mluvila ve své knize,“ řekla redakci Paroubkova manželka.

Nejhorší vláda historie. Besser jen špička ledovce

Další politické události, které v uplynulém týdnu hýbaly českou politikou, třeba kauza a následná rezignace šéfa kultury Jiřího Bessera (STAN/TOP 09) ji nechávají chladnou. „Kauzu pana Bessera jsem nesledovala, kauzy celé této vlády jsou únavné. Je to nejhorší vláda, kterou jsme kdy měli,“ postěžovala si Paroubková.

Ta sice příliš nesleduje dění kolem kabinetu Petra Nečase (ODS), aktivity podnikatele Andreje Babiše, který na podzim přišel s protikorupční iniciativou Ano 2011 a netají se ani tím, že by chtěl vstoupit do politiky, ji však zaujaly. Negativně.

Babiš jako štamgast

„Projekt pana Babiše je jen další jeho podnikatelský projekt. Nevšimla jsem si, že by kromě hospodských řečí měl nějaký program,“ zkritizovala Paroubková muže, který se zejména díky svým  expresivním mediálním vyjádřením stal v poslední době terčem v hledáčku sdělovacích prostředků. Ale i politiků samotných.

Třeba Věci veřejné zaujal svými rétorickými obraty na jejich adresu natolik, že na něho dokonce podaly trestní oznámení.

Více o Andreji Babišovi ČTĚTE ZDE
Babišovo hnutí ANO 2011

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …