Paroubková si vymýšlí. Na jednohubky zvána nebyla, rozpálil se kníže

02.12.2010 19:40

Petra Paroubková se ve své nové knize pouští do kvadratury předsedy TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Popisuje, jak ji a jejího chotě kníže "pohostil", když je pozval domů na večeři. V televizi ho pak nachytala, když měl zaneřáděný motýlek. A co na to kníže?

Paroubková si vymýšlí. Na jednohubky zvána nebyla, rozpálil se kníže

Choť expředsedy ČSSD Petra Paroubková ve své nové knize, která se na pultech knihkupectví objeví  v polovině prosince pod názvem V botičkách od Diora!, ministra zahraničí a předsedu TOP 09 jen shazuje. Například popisuje večeři s ním u něj doma. Schwarzenberg totiž ji a jejího muže Jiřího v létě 2008 pozval k sobě na večeři. Paroubková se prý napřed podivila tomu, že by šéf diplomacie uměl vařit. A nemýlila se. Žádný teplý gulášek, či rakouský schnitzel k mání nebyl.

„Pozval nás k sobě do staromládeneckého bytu, na stole bylo pár jednohubek, které vypadaly, že je už někdo měl," popisuje Paroubková večerní menu.

Zapomněla napsat, že k „jetým" jednohubkám bylo i víno

Schwarzenberg to ale vidí jinak. „Nešlo vůbec o žádnou večeři. Bylo to pracovní setkání, na němž jsem se chtěl s Jiřím Paroubkem domluvit na tom, aby v době českého předsednictví EU proti sobě koalice a opozice neútočila, ale abychom navenek vystupovali jako jednotný stát," uvedl pro ParlamentníListy.cz exkluzivně ministr s tím, že ale tehdejší šéf nejsilnější opoziční strany jeho nabídku odmítl.

Navíc prý k sobě domů vůbec nezval paní Petru, jen jejího muže. „Pan Paroubek se mne zeptal, zda může vzít s sebou svou choť, to jsem samozřejmě neodmítl. Řekl jsem okamžitě ano," popisuje dále anabázi setkání šéf TOPky. Podle něj skutečně nešlo o žádné společenské setkání, ale jen o práci a tomu také přizpůsobil jídelníček. „Paní Petra zapomněla napsat, že na stole bylo ještě k těm podle ní nevábným jednohubkám také prvotřídní víno," ironizoval jízlivost Paroubkové.

„Do svého bytu, který je jen skutečně staromládenecky založený, jsem za posledních deset let pozval k sobě na večeři návštěvu jen dvakrát. A skutečně to nebylo v případě Paroubkových," vysvětlil dále.

Asi mi na motýlka drobky nasypaly maskérky, smál se kníže

Knížete také pobavila historka o společné diskusi mužských politických protivníků v televizi. Paroubková totiž v ještě nevydané knize napsala, že když pan senátor na debatní pořad dorazil, byl rozrušenější než obvykle. „Na motýlku měl drobky a nebylo mu rozumět jediné slovo. Chvíli jsem nevěděla, komu mám utřít bradu prvnímu, zda malé, nebo jemu. Asi byl mimořádně mimo kondici. Doufám, že se mu to nestává na zahraničních cestách."

A co na to Schwarzenberg? „Pokud vím, tak v té televizi nás maskérky líčí. Kdybych měl na motýlku nějaké drobky, tak by mi je snad před tím zrcadlem vyklepaly. Anebo mi je tam snad nasypaly ony?" zavtipkoval Schwarzenberg, do něhož se manželka Paroubka opřela ještě tvrzením, že ho novináři titulují jako kníže, přitom aristokratické tituly zrušil už Tomáš Garrigue Masaryk. „Mne ty její poznámky baví. Možná pobaví svou knížkou i jiné lidi. To, co píše, mi nevadí a to ani, když se strefuje do mne. Taky proč by mne měly tyto výmysly vadit?" dodal tázavě předseda TOP 09.

Dostaveníčko v restauraci? Lež, řekl Tvrdík

Schwarzenberg není sám, kdo tvrdí, že si Petra Paroubková vymýšlí. Některé pasáže z její knihy pohoršily například i bývalého volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka. Podle něho se jedná o "zahořklé pavlačové drby Paroubkovy manželky." Ta se v knize naváží i do jeho osoby.

"Každý soudný člověk si logicky musí položit otázku, zda se jedná o projev frustrace nenaplněných ambicí kandidátky na "paní premiérovou" či o součást zvrácené předvolební kampaně pánů Paroubka, Ratha a Dimuna na diskreditaci Michala Haška," zkritizoval pro náš server Tvrdík literární výplody Paroubkové.


Související:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …