Paroubkova strana: Chceme lidi s nejvyššími příjmy zdanit 50 procenty

26.11.2011 10:28

Strana expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka NS-LEV 21 odtajnila svůj program. Patří do něj padesátiprocentní zdanění lidí s nejvyššími příjmy, nulová DPH na potřeby pro děti nebo změny v penzijní reformě.

Paroubkova strana: Chceme lidi s nejvyššími příjmy zdanit 50 procenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

"Propopulační opatření mají svůj významný dopad, ať již ve smyslu důchodové reformy, nebo se projeví v růstu bohatství země v budoucnu," napsal Paroubek do programu.

Penzijní reforma bude. Paroubek ji nezruší, ale upraví

Překvapivé není, že Paroubek ani po přechodu do nové strany nesouhlasí s placením školného na vysokých školách a s poplatky ve zdravotnictví, jak je prosadila nejprve Topolánkova vláda a jak je nyní rozvíjí Nečasův kabinet.

Podrobně sledujeme téma Paroubkova nová strana

Paroubek znovu slibuje obnovení novomanželských startovacích půjček na pořízení vlastního bydlení, porodné by chtěl znovu vyplácet bez ohledu na příjmy rodiny a obnovit chce společné zdanění manželů pečujících o děti.

Celý program ZDE

Paroubek také připouští, že penzijní reforma, kterou vláda prosadila. Místo návrhu na plošné zrušení důchodové reformy vyjmenovává řada podmínek, jak by ji upravil. Je mezi nimi zákonná povinnost fondů garantovat 100 procent vkladů a možnost kdykoli vystoupit z druhého penzijního pilíře.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…