Paroubkova úplně nová strana: Česká státnost a sociální stát

28.09.2011 21:28

Jiří Paroubek ve svém prohlášení ukončil debatu nad jeho působením v ČSNS. Píše, že se se stranou rozchází, neboť je hlavně zklamaný z chování jejího šéfa Karla Janka a začíná uvažovat o vlastní středopravicové straně.

Paroubkova úplně nová strana: Česká státnost a sociální stát

„Vzhledem k šířícím se spekulacím a zájmu novinářů o můj případný politický přestup do ČSNS 2005 sděluji: vyjednávání o mém případném přechodu do ČSNS 2005 plynulo ze zájmu představitelů této strany a především pak ze zájmu jejího předsedy Karla Janka, který tato jednání se mnou téměř třičtvrtě roku vedl," píše Paroubek a dodává, že Jankovo chování poslední dobou překvapilo nejen jeho, ale i další kolegy.

SLEDUJEME téma Paroubkova nová strana

„Nechci nikomu dávat záminky k poškozování dobrého úmyslu vedením neplodných hádek a diskusí, a proto jsem se rozhodl ukončit další rozhovory s panem Jankem jako předsedou strany," uvádí Paroubek věci na pravou míru.

PROHLÁŠENÍ
Paroubek: Končím jednání s vedením ČSNS 2005. Na stole je nový středolevý projekt 

Dvě možnosti...

„Cítím potřebu upozornit, že případný přechod do této strany byl vždy jen jednou ze dvou variant," naznačuje Paroubek své plány.

„Myslím, že už dnes mohu prozradit, že paralelně s konzultacemi s ČSNS 2005 probíhají i diskuse nad novým politickým levostředovým subjektem s důrazem na tradice české státnosti, obranu a rozvoj sociálního státu a především boj proti bezohledné privatizaci státu."

ParlamentníListy.cz informovaly počátkem září:
Potvrzeno. Paroubek odchází z ČSSD

Ve své nové straně počítá Paroubek i s národními socialisty, „kteří chtějí prosazovat ideály této strany a myšlenek T. G. Masaryka a Edvarda Beneše". Paroubek věří, že většina členů ČSNS s ním tyto názory sdílí.

Čtěte více:  

Paroubek jako člen ČSNS přemýšlí o postu hejtmana 

Jiří Vyvadil: Paroubek, ČSNS 2005 a já 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…