Paroubkovi budou mít kapra a pivo, Jandákovi bez dárků

24.12.2011 7:11

S tradičním štědrovečerním smaženým kaprem, doma v rodinném kruhu či v očekávání vnoučat stráví své Vánoce opoziční poslanci oslovení Mediafaxem. Těší se především na klid, vypnuté telefony a odpočinek od každodenního kolotoče politického vyjednávání.

Paroubkovi budou mít kapra a pivo, Jandákovi bez dárků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

"Já každé Vánoce trávím v rodinném kruhu v jižních Čechách. Tento rok ale budeme v Praze, protože dcera čeká kolem svátků narození syna, tedy mého vnuka. A do toho si zlomila nohu," přiblížil Mediafaxu svůj program očividně nachlazený Vítězslav Jandák (ČSSD).Dodal, že se tak o přípravu Štědrého večera stará jeho manželka, která letos 'oddře' všechnu práci. "Vánoce tak budou bez darů, ale v očekávání daru největšího."

Pár dní bez politiky

Na štědrovečerní tabuli bude mít Jandák tradičního smaženého kapra z Třeboně, dokonce z vlastního rybníku. "A také bude rybí polévka, která se vaří a připravuje tři dny. Je to starý rodinný recept, dědí se už po generace," doplnil poslanec.

Jeho stranický kolega a šéf poslaneckého klubu sociální demokracie Jeroným Tejc tráví jako každý rok Vánoce s nejužší rodinou, tedy s manželkou a dcerou. "Těším se na klid a doufám, že konečně prožiji pár dní bez politiky," uvedl. Místopředseda Poslanecké sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek se těší především na období mezi svátky, protože Vánoce jsou na něj moc rušné.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…