Páteční protesty Gorila na Slovensku: Zazněla překvapivě československá hymna

11.02.2012 12:44

Kauza Gorila opět, tento pátek již potřetí, vyhnala lidi do ulic. Největší demonstrace byla v Bratislavě, protestující se ale sešli i Košicích a Ružomberoku, dokonce i v irském Dublinu, kde si zhruba 80 Slováků přineslo transparenty, dokazující, že jim není lhostejné, co se děje doma.

Páteční protesty Gorila na Slovensku: Zazněla překvapivě československá hymna
Foto: Youtube.cz
Popisek: Tisíce lidí v Bratislavě na demonstraci proti korupci politiků

Bratislavský protest s pořadovým číslem 3 začal na Náměstí SNP v 16.00 a skončil před šestou hodinou. Policie tentokráte nezasahovala. Odhad organizátorů o účasti na bratislavském protestu je 3000 lidí, na příklad ale Pravda.sk tvrdí, že to bylo o tisícovku méně.


Organizátoři bratislavského protestu na jeho závěr zahráli neplánovaně československou hymnu. Další demonstraci svolali na 19. února, opět na náměstí SNP, pak se chtějí přesunout před sídlo finanční skupiny Penta v Petržalce. Organizátorka Krempaská k tomu řekla: „Chceme si pozrieť plot, ktorý postavili z našich daní.“


Dublin, Poprad, Košice, Ružomberok


"Nechceme a nemôžeme ostať ľahostajní a dúfame, že protesty nepoľavia a naďalej bude pokračovať neustály tlak verejnosti na dôkladné prešetrenie celej kauzy," řekl Patrick Linhart, jeden z organizátorů irského protestu. Na demonstraci v centru Dublinu nechyběly banány, slovenské vlajky i transparenty s nápisy: "Dosť bolo Goríl", "Slovensko si nedáme" či "Stop corruption in Slovakia".


Do třetího protestu Gorila se v centru Popradu zapojilo zhruba 800 lidí, akce prý měla pokojný průběh, stejně jako v Ružomberku, kde se sešlo přes sto lidí..


Průvod zhruba 150 lidí připochodoval v Košicích na Hlavnú ulici, kde vystoupili řečníci. Bývalý politický vězeň František Bednár označil Pentu za teroristickou organizaci. 
 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…