Pavel Bém pojede přebírat zkušenosti do Finska, za 300 tisíc korun

12.04.2012 8:23

Pavel Bém se rozloučí s pozicí místopředsedy sněmovního školského výboru cestou do Finska, kam povede delegaci k přebírání zkušeností s fungováním tamního vzdělávacího systému či podpory sportu. Závěrečný Bémův výlet vyjde daňové poplatníky na 300 tisíc korun.

Pavel Bém pojede přebírat zkušenosti do Finska, za 300 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Někdejší pražský primátor Pavel Bém v dohledné době zřejmě přijde o funkci místopředsedy sněmovního školského výboru. Ještě před tím ovšem povede delegaci, která na tři dny zamíří do Finska, aby to načerpala zkušenosti s financováním finského školství či sportu. Třídenní výlet čtyřčlenné skupiny poslanců vyjde daňové poplatníky na 300 tisíc korun. Informuje o tom dnešní Právo.

Až se Bém z cesty vrátí, čekají ho méně příjemné chvíle. Poté, co pozastavil členství v ODS, fakticky zabírá místo ve výboru nějakému straníkovi. Funkce ve výborech totiž bývají rozděleny podle stranického klíče. V pozici poslance a místopředsedy výboru pobírá 96 300 hrubého měsíčně, pokud bude odvolán, přijde zhruba o 11 tisíc korun.  Pravděpodobně však zůstane v pozici místopředsedy podvýboru pro vědu a vysoké školy, takže se nestane jen řadovým zákonodárcem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…