Peake u Moravce pohrozila personálními změnami v Lesích ČR

26.08.2012 15:40

Vedení státního podniku Lesy ČR je zralé na personální změnu, prohlásila v televizním pořadu Otázky Václava Moravce vicepremiéra Karolína Peake (LIDEM) k výroční zprávě BIS.

Peake u Moravce pohrozila personálními změnami v Lesích ČR
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

 

Ta mimo jiné uvedla, stejně jako zpráva z kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu v Lesích České republiky, že státní podnik porušoval při zadávání veřejných zakázek zákon.
 
Představitelé Lesů ČR ovšem tvrdí, že žádný zákon neporušili a postupovali v souladu s právními předpisy.

Kabinet premiéra Petra Nečase podle Peake projednávání kontrolního závěru NKÚ v červenci přerušil, protože  prý argumenty, které předkládalo ministerstvo zemědělství, byly nedostatečné.

"Projednávání jsme přerušili, přizveme si zástupce vedení Lesů ČR i dozorčí rady na jednání vlády a budeme se možná bavit i o personálních změnách," řekla Peake. A dodala, že Lesy ČR jsou podnikem, okolo kterého létá tolik otazníků, že tam čas na personální změnu je.
 

Pomohou majetková přiznání a zákaz anonymních akcií

Vicepremiérka také slíbila, že pokračování protikorupční strategie bude předloženo na konci listopadu. Měla by podle ní reagovat na slabá místa současných zákonů, které se obcházejí. Zásadním protikorupčním opatřením jsou podle dalšího účastníka diskuse - poslance ČSSD Františka Bublana - majetková přiznání.

"Budeme na nich trvat a chceme zrušit také anonymní akcie," konstatoval exministr vnitra Bublan.

Kmotři chtějí vypudit zahraniční firmy 

Korupce v České republice podle amerického novináře Erika Besta odrazuje zahraniční investory.  "Za současných podmínek nebudou chtít cizí investoři v České republice zůstat," varuje. Vyslovil navíc vážné podezření, že různí kmotři nemají zájem na zlepšení situace, protože chtějí, aby západní firmy z Česka odešly a na jejich místo nastoupily tuzemské firmy.

"Kmotři pochopili, kde jsou největší peníze, různé převzetí firem, převážně nepřátelské, budou na pořadu dne," předpovídá Best. Vicepremiérka Karolína Peake však takové temné předpovědi odmítla jako "příběh s detektivní zápletkou". 

Best také prohlásil, že když se případ rozkrádání Dopravního podniku hlavního města Prahy zamete pod koberec, nikdo už v Česku nebude věřit ve spravedlnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lfr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …