Petice proti amnestii: Podpisů i příznivců přibývá. Už skoro 300 tisíc

06.01.2013 16:01

Facebooková skupina Online petice: Nesouhlasíme s Klausovou amnestií už má přes 270 tisíc příznivců a samotná petice 64 tisíc podpisů. Do skupiny je navíc pozván téměř milion lidí. Naštvanost kvůli petici tak příliš neuhasíná.

Petice proti amnestii: Podpisů i příznivců přibývá. Už skoro 300 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Zakladatel skupiny server Jednej.cz slibuje, že celou petici poté prezidentu Václavu Klausovi pošle. A lidé jsou velmi rozčilení. Jedním z posledních příspěvků je dokonce fotografie vzkazu z prvního stupně základní školy o tom, že děti byly poučeny o nebezpečí, které od amnestovaných hrozí.

Zlatí komunisti

Objevují se také ankety o tom, zda lidé chtějí prezidenta sesadit hned nebo jestli se jim dobře žije v České republiky. „Já bych osobně před vstupem na Hrad dala podepsat listiny, kde každý za své činy bude nést odpovědnost, takže pokud chce AMNESTII, proč né, ale ať to zaplatí do poslední koruny a nese zodpovědnost za další činy a skutky. Myslím si, že kdyby toto u nás existovalo, bylo by vše úplně jinak. Ale samozřejmě by to muselo platit i pro poslance...” napsala například Andrea Palová.

Lidé vyzývají k demonstracím a podepisování reálných petic. „Zlatí komunisti!!!! Ti aspoň uznávali, že rodina je základ státu, kdežto tyto hovada, kteří sídlí ve sněmovně a v parlamentu, akorát hrabou prachy samy pro sebe! Je to ubohé. Zřejmě si pan prezident myslel, že ušetří i na věznicích a proto amnestie! Měl by se nad sebou zamyslet, co tímto napáchal a teprve napáchá!” zlobí se Lucka Kitlerová.

Fanouškům stránky hlavně vadí rozsah petice. „Amnestie, proč ne? Ale vše má sve meze! Jistě se najdou lidé, kteří sedí fakt za hloupost, ale ne že se plošně vypustí zloději, kteří nic jiného v životě dělat nebudou, protože nic neumí, a tuneláři se známými jmény. Výsměch všem slušným lidem! Protože my můžem pracovat, odvádět daně, nedej bože kdyby člověk korunu neodvedl státu, přispívat na vše a všechny a ještě by jsme se měli nechat okrádat od propuštených grázlů a ještě držet huby?” ptá se Marcela Skurková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…