Petice za Lessyho raketově roste

17.07.2012 11:19

Počet podpisů pod peticí na podporu policejního prezidenta Petra Lessyho, kterou zorganizovala Unie bezpečnostních složek, raketově vyrostl. Za tři dny od spuštění akce se pod dokumentem nashromáždilo bezmála čtyři a půl tisíce podpisů.

Petice za Lessyho raketově roste
Foto: Policie ČR
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy v Karviné

Když v zimě minulého roku rozjely policejní odbory petiční akci za odvolání tehdejšího ministra vnitra Radka Johna, nečekaly, že se podaří nasbírat přes třicet tisíc podpisů. Rychlý nárůst v úvodu akce vystřídalo výrazné zpomalení v průběhu a podstatná část se sebrala až pár týdnů před plánovaným ukončením.

Poslední petiční akce Unie bezpečnostních složek, vyjádření podpory policejnímu prezidentu, zatím vykazuje obdobné parametry.  Kdo by však čekal mezi podepsanými převahu příslušníků bezpečnostních sborů, respektive policistů, kterých je v UBS většina, mýlil by se. Z celkového počtu 4461, jenž platil v úterý ve 10:30 tvoří policisté okolo třetiny.

„Nečekali jsme to tak veliké. Jsme příjemně překvapeni. Ještě včera to rostlo o nějakých pět lidí za minutu, uvedl pro ParlamentníListy.cz místopředseda UBS Miloš Plechatý. Sběr podpisů má trvat až do 14. srpna.

Odboráři vyjádřili o víkendu podporu jak Lessymu, tak na konci předminulého týdne také vyšetřovateli kauzy CASA Jiřímu Mazánkovi. Lessy minulý týden vystoupil s tvrzením, že se jej Kalousek pokusil ovlivnit několika telefonáty, ten však vše popřel.

Text petice

Adresát petice: RNDr. Nečas Petr, předseda vlády ČR 

Vážený pane Policejní prezidente,

jako policisté, jako občané tohoto státu, Vám plně vyjadřujeme podporu a stojíme za Vámi v dnešních nelehkých dnech.
Tak jako Vy jste se postavil za celý bezpečnostní sbor Policie České republiky, tak i my, policisté a občané, nyní stojíme za Vámi a plně Vám touto peticí vyjadřujeme svou důvěru!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…