Petr Benda kritizoval Paroubkův odchod. Teď to popírá

01.06.2010 12:13

Předseda ČSSD na Ústecku Petr Benda zřejmě povede krajskou organizaci strany do komunálních voleb. Některým sociálním demokratům se to ale nelíbí, tvrdí totiž, že Benda prohrál jejich straně již dvoje volby- komunální a nyní i sněmovní. Benda tvrzení odmítá.

Petr Benda kritizoval Paroubkův odchod. Teď to popírá

Ačkoli v kraji sílí hlasy, požadující Bendův odchod z vedení ČSSD, on sám kritiku nepřijímá. Důkazem mělo být i pondělní zasedání okresního výkonného výboru v Teplicích. „Pan Benda na OVV v Teplicích zhodnotil, jak byla kampaň úspěšná. Nechal přijmout usnesení, že jej podporuje krajská konference," informovala ParlamentníListy.cz šéfka základní organizace strany v Bílině Martina Aubrechtová.

Petr Benda, který je v teplické okresní organizaci místopředsedou, informaci Parlamentním Listům nepotvrdil, pouze odkázal na předsedu Teplice Vlastimila Aubrechta. Kritiku svých spolustraníků odmítá, ČSSD na Teplicku podle něj dosáhla druhého nejlepšího výsledku v ČR hned za Moravskoslezským krajem. Zklamáním je pro něj zisk hlasů v rámci celé ČR.

Prohrál nám už dvoje volby, tvrdí Aubrechtová

Podle dobře informovaného zdroje měl takto Benda hovořit i v pondělí v Teplicích. Měl také podpořit odstoupivšího předsedu Jiřího Paroubka s tím, že jeho rozhodnutí rezignovat bylo ukvapené. To ale Benda popřel. „Rozhodnutí pana Paroubka jsem nijak nekomentoval," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Martině Aubrechtové se Bendovo setrvání v čele Ústecka nelíbí. „Není to o tom, že bychom volby prohráli. Ale o tom, že osoba pana Bendy už nám prohrála druhé volby. Po těch komunálních i ty parlamentní. Nechci, aby se o to pokoušel potřetí. Takový člověk by neměl být ve vedení ČSSD Ústeckého kraje," zdůraznila pro ParlamentniListy.cz Martina Aubrechtová.

Fišera: Jeho metody škodí ČSSD

Benda totiž neuspěl už v komunálních volbách, kdy jej lidé z prvního místa vykroužkovali na čtvrté. O víkendu jej na pátém místě přeskočil ze šesté pozice Jaroslav Foldyna a Benda se tak do sněmovny nedostal. Chce ale nadále dělat asistenta Jiřímu Paroubkovi, který poslanecký mandát obhájil. ČSSD v kraji získala 24,93 procenta hlasů, druhá ODS skončila s výrazným rozdílem se ziskem 17,38 procenta.

„Strach o sebe jej přinutil k takto rychlé reakci. To usnesení teplického OVV je známka strachu o židli. Petr Benda je sice pracovitý, ale jeho metody práce jsou za hranou slušnosti. Dlouhodobě jeho působení v politice ČSSD škodí," komentoval pondělní dění v Teplicích místopředseda krajské organizace Arno Fišera, který také patří k Bendovým odpůrcům.

Čtěte také:


Reakce ČSSD:

Petr Benda se údajně vyjádřil tak, že „Jiří Paroubek již lituje svého rozhodnutí odejít z čela ČSSD". Není to pravda. Jiří Paroubek má oblíbenou píseň Édith Piaf „Non, je ne regrette rien" (Ne, ničeho nelituji!). Ničeho tedy nelituje. Ani svého rozhodnutí odejít, ani posledních pěti let v čele vlády a ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…