Petr Benda kritizuje: Místo policie nám bude sloužit ABL

11.10.2010 14:27

K ohrožení bezpečnosti občanů se vrací člen předsednictva ČSSD Petr Benda. I podle něj ministerstvo vnitra vůbec neřídí Radek John, ale bezpečnostní agentura ABL. Ta je prý stále v rukách ministra dopravy Víta Bárty a tato strana přes tuto agenturu tak má v rukách obrovskou moc.

Petr Benda kritizuje: Místo policie nám bude sloužit ABL

Předseda KVV ČSSD Ústeckého kraje prý dlouho nemohl pochopit hru nového ministra vnitra s propouštěním policistů a likvidací některých policejních útvarů. „I laik v oboru bezpečnosti musí dojít k názoru, že tato likvidace policie je přímo hazardem," zmiňuje k tomu Benda na svém blogu iDnes.cz.

Podle něj není pochyb o tom, že dojde k ohrožení bezpečnosti občanů a už dnes, tak zatížená policie nebude schopna nic vyřešit. „Po zrušení cizinecké policie se otevře prostor pro migraci osob z mnoha států na východ od nás, včetně občanů z asijských zemí. Staneme se otevřenou, ale i ohroženou zemí. Nekontrolovatelná migrace je nebezpečná, jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska zdraví našich občanů," podotýká dále Benda.

John není naivní, ale dobře ví, co dělá

V dalších řádcích se naváží přímo do Radka Johna. Myslel si prý dříve, že John je velice naivní. „Teď se mi však zdá, že to svojí logiku má a pan ministr dobře ví, co dělá. Stále více signálů nám ukazuje, že policii může nahradit bezpečnostní agentura ABL a to se všemi právy, které má policie. Budou moci hlídat, vyšetřovat i slídit. A to není dobrá zpráva pro občany této země," konstatuje Benda a přidává, že návaznost ABL na jednoho z lídrů Věcí veřejných ministra Bártu, je zcela zřejmá.

„Není vůbec důležité, že šéfem už není sám ministr, ale jeho bratr. Dosadíte-li si do této mozaiky, že ministrem vnitra je další z představitelů Věcí veřejných Radek John, mohla by u nás vzniknout situace, kdy jedna strana by přes tuto bezpečnostní agenturu měla v rukou obrovskou moc," uzavírá Benda, jehož provází pověst člověka, který byl součástí teplického podsvětí. Důkazy však nikdo nepřinesl.

Vlastnil prý "vykřičený dům"

Jedna ze spekulací například je, že vlastnil hotel Corrado v Dubí, v němž prý byl nevěstinec. Někdejší předseda ČSSD a také expremiér Miloš Zeman o tomto hotelu navíc kdysi řekl, že jde o "vykřičený dům". Jenže správce hotelu a Bendův kamarád Martin Prokeš říká, že Benda v hotelu vlastnický podíl neměl.

Krajský radní Petr Benda předsedá ústecké regionální organizaci ČSSD, působil rovněž jako poslanecký asistent expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Podnikatel a obchodník s nemovitostmi v jarních volbách nepronikl do sněmovny, třebaže byl zařazen na volitelné místo kandidátky. Místo něj v dolní parlamentní komoře zasedl díky preferenčním hlasům Jaroslav Foldyna, který se netají kritickými názory jak na Paroubka, tak na Bendu.

Média často uvádějí, že i samotní členové oranžové partaje na Bendu mají rozdílné názory. Jedni mu nemohou přijít na jméno - podle nich je hochštapler a severočeský kapitalista - druzí ho považují za pracovitého politika.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…