Petr Novotný: Politika vyžaduje celého člověka

18.09.2011 16:06

NA HRANĚ S XAVEREM Petr Novotný je známá postava českého šoubyznysu. Nebyl by první, který by jako oblíbený moderátor a bavič dostal nabídku „ozdobit“ kandidátku některé politické strany. Sám říká, že se to děje neustále, byť ne na celostátní úrovni. A vysvětluje také, proč stále odolává.

Petr Novotný: Politika vyžaduje celého člověka
Foto: TV Prima
Popisek: Petr Novotný v pořadu Trampoty na televizi Prima

Rozhovor s Petrem Novotným vedl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz showman a moderátor Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý.

Další články L. X. Veselého čtěte ZDE

Když takhle v noci se vše uklidní, přestanou zvonit telefony, využíváte toho času tak, že si projíždíte své oblíbené věci na internetu?

Moje oblíbené věci jsou většinou zprávy a komentáře. A ty já sleduji, tím začínám den hned ráno. V noci naopak sleduji třeba seriály ze své přídavné paměti. Tak pětadvacet minut na dobrou noc. Třeba dnes třetí díl z první série Velkého třesku...

Vy jste tvůrčí člověk, textař. Je pravda, že kreativní lidé pracují většinou v noci?

Je to pravda jen z části. Mně se v noci moc dobře dělá, protože je klid. Ale protože jsem profesionál, stejně tak dobře pracuju i ve dne.

Střihnu někam jinam. Nenastala už doba, která, jak říkáte vy básníci, otěhotněla časem, abyste nastoupil do politiky?

Takové nabídky už jsem dostal. Já vlastně dostávám nabídky pravidelně, a jsou to nabídky, aniž bych to nějak snižoval, na tak zvané nižší úrovni. Čili do sněmovny nebo do senátu mi ještě nikdo žádnou nabídku nedal. Ono je to takové na úrovni obce, okresu, kraje... Nabídky jsou pravidelné a od různých stran. Vždycky chviličku s tím pak koketuji. Dělat to ale nebudu. Jsem totiž profesionál, snažím se to dělat všechno poctivě a já se domnívám, že politická funkce vyžaduje celého člověka.

Když ta nabídka přijde, alespoň na vteřinu zapochybujete?

Vždycky znovu si promítám, že tohle třeba bych vzít mohl. Říkám si, tohle není sněmovna, to je menší shromáždění, kde nemusím být každý den, takže chvilku o tom uvažuji a pak si vždycky říkám: Ne, člověče, to bych musel dělat opravdu pořádně, jinak bych se styděl. A já bych to pořádně dělat nedokázal, z důvodů časových. Taky mě to chvilku ale drží, to víte, že jo.

Co považujete za politickou událost tohoto týdne?

Pro mě je to jednoznačné. Odchod pana Romana z postu generálního ředitele ČEZu.

Více:

Roman je jako šéf dozorčí rady ještě mocnější, míní Havel z ČSSD
Ředitel ČEZ Martin Roman podá rezignaci
Roman skončil: Zdržoval dostavbu Temelína, proto musel jít 
Utlumí-li Evropa jádro, elektřina zdraží, varuje Roman

Takže taková nostalgie, trochu...

Ne ne, to je událost, žádná nostalgie.

Petr Novotný (*1947) je český bavič, moderátor, publicista a podnikatel. S moderováním začínal nejprve jako konferenciér u kapely Greenhorns, později působil po mnoho let jako spíkr skupiny Fešáci. Postupem doby se z něj stal velmi vyhledávaný estrádní bavič.Je pětinásobný držitel titulu Bavič roku v anketě TÝ TÝ. Jedná se také o schopného podnikatele a byznysmena, který vlastní vydavatelskou a uměleckou agenturu 6P. Kromě své moderátorské a podnikatelské činnosti se jedná také o velkého propagátora vaření a zaníceného sběratele kuchařských receptur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Luboš Xaver Veselý

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …