Plánujete změnit zdravotní pojišťovnu? Je na čase jednat

25.06.2015 0:00

Jen několik málo dnů zbývá na to, abyste změnili svou zdravotní pojišťovnu, pokud jste se svou současnou nespokojeni. Co je pro to potřeba udělat?

Plánujete změnit zdravotní pojišťovnu? Je na čase jednat
Foto: archiv
Popisek: rodin

Zdravotní pojištění je důležité pro všechny z nás. Málokdo ho však dokáže plně využít. O pojištění se často zajímáme, až když se něco stane, a přitom nejedna zdravotní pojišťovna nabízí pestrou škálu bonusů a finančních příspěvků. Zaměřte se na takové faktory, jako je vaše povolání, rodinný stav, místo bydliště a dědičné predispozice. Důležitý je také přístup zdravotní pojišťovny ke klientům a úroveň komunikace.

Vybírejte zdravotní pojišťovnu s dlouholetou tradicí a stabilitou. Ač se mohou zdát nabídky nově vzniklých pojišťoven lákavé, mnohdy je třeba číst mezi řádky, abyste se nenachytali. Takové si navíc nemohou dovolit různá připojištění zdarma nebo výhody pro rodiny s dětmi. Pokud se vydáte přímo na pobočku, zajímejte se nejen o vystupování a chování pracovníků, ale všímejte si i množství byrokratických úkonů. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR například nabízí cestovní pojištění nebo administrativu pro živnostníky online, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Pokud se chcete stát pojištěncem, stejným rychlým způsobem se k ZP MV ČR můžete i přihlásit na jejich webových stránkách, aniž byste museli stát frontu na pobočce.

Sledujte také různé výhody, které jako klient získáte. U ZP MV ČR máte možnost kromě účastí v různých soutěží využívat také Kartu života, která slouží jako elektronický přehled informací o vašem zdraví. Informace jsou zároveň vedeny u praktického lékaře a ke všemu důležitému můžete mít také přístup přes mobilní aplikaci.

Musíte sami vědět, co vám vyhovuje, doporučujeme však jednat hned, pokud nejste spokojeni. Termín, do kdy je třeba podat žádost, je 30. června. Nezapomeňte také, v případě, že pojišťovnu změníte, s sebou vzít i celou rodinu, neb pak můžete využívat výhod nejen vy, ale i vaše děti a partner. Zdraví máte jen jedno a je třeba o něj pečovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…