Platforma ČSSD nabádá k ostrému postoji k liberálním reformám

12.01.2012 16:57

Sociální demokracie by měla podle své levicové platformy s názvem Evropská levicová iniciativa opustit představu o tom, že lze dosáhnout pozitivních ekonomických a sociálních změn pouhým mírněním neoliberálních reforem.

Platforma ČSSD nabádá k ostrému postoji k liberálním reformám
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Mluvčí ELP Ivan David, bývalý ministr zdravotnictví, vyloučil jakoukoli podporu spolupráci ČSSD s neoliberálně orientovanými stranami ODS a TOP 09 na vládní úrovni. Hodlá naopak usilovat s dalšími organizacemi sdruženými ve Spojenectví práce a solidarity (SPaS) o nové volby, které by neskončily ustavením další pravicové vlády.

Proevropská politika

ELP chce podle mluvčího Jana Kavana podporovat zahraniční politiku ČR, která se hlásí k vizi demokratické, sociálně spravedlivé a mírové Evropy bez napětí, v níž spolurozhodují jak menší státy, tak i svobodní občané, a nikoliv politici velkých států či nadnárodní korporace, ratingové agentury a finanční kapitál.

David také kritizoval komercionalizaci zdravotnictví a dalších veřejných služeb a hovořil o znovuobnovení nástrojů státu potřebných k jejich řízení. Těchto nástrojů podle něm Česká republika byla úmyslně zbavena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …