Pohádat se s Motejlem bylo nemožné, vzpomíná advokát Sokol

10.05.2010 7:40

Advokát Tomáš Sokol se v sedmdesátých letech učil řemeslu v kanceláři Otakara Motejla. Po jeho smrti na něj nyní vzpomíná - jako na skvělého právníka i člověka.

Pohádat se s Motejlem bylo nemožné, vzpomíná advokát Sokol

Po krátké nemoci v neděli odpoledne zemřel ve věku 77 let veřejný ochránce práv Otakar Motejl. V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes na něj vzpomíná jeho někdejší kolega Tomáš Sokol, který začínal coby koncipient v advokátní kanceláři, kde již Motejl působil coby zavedený advokát.

"Vždycky budil pozornost. Nekřičel, mluvil klidně, nebouchal pěstí do stolu," říká Sokol s tím, že Motejl mluvil rozumně a bez emocí a právě on sám se od něho hodně naučil. Na situaci, kdy by se s Motejlem dostal do sporu, si nevzpomíná."Nehádal se. Řekl svůj názor a nechal člověka na pokoji. Hádka ani nemohla vzniknout," vzpomíná advokát na zesnulého ombudsmana.

Motejl se rád smál, vzpomíná Sokol

Ten byl podle něj téměř pořád veselý a rád se smál. Právě na Sokolově posledním setkání s Motejlem, které proběhlo v dubnu, prý ombudsmana také rozesmál. "Na tom posledním zasedání arbitrážní komise jsem řekl vtip a on se smál, nepředpokládal jsem, že je to poslední vtip, co mu říkám," posteskl si Sokol

Podle něj byl Motejl člověk s nadhledem, který netvrdil, že existuje pouze jedna pravda - ta jeho. "Byl dokonalý profesionál," řekl Sokol a uzavřel s tím, že na zesnulého veřejného ochránce práv bude vzpomínat jen a jen v dobrém.

Více čtěte:

Zemřel ombudsman Otakar Motejl

Foto: mediafax

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…