Pohřeb zastřeleného Roma: Chystá se demonstrace

03.01.2012 17:27

Pohřeb dvaadvacetiletého Roma, který v noci na neděli zemřel po střelbě v Tanvaldu, bude v sobotu 7. ledna dopoledne. Romové na ten den chystají pietní demonstraci.

Pohřeb zastřeleného Roma: Chystá se demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Muž, který na mladíka a jeho bratra střílel, je na svobodě, nebyl totiž dosud obviněn. Krajské státní zastupitelství se do konce týdne k případu vyjadřovat nebude. Podle Štefana Gorola z novoborského Česko-romského sdružení by se měl pohřeb konat v 11:00, zvažovaná poklidná demonstrace asi o tři hodiny později.

Město zatím nic neví

Během dnešního dne by měla být nahlášena na městském úřadu. Starosta Petr Polák o tom zatím v odpoledních hodinách nevěděl. "My jsme žádné informace o demonstraci nedostali," řekl. Město se podle něj vyhrocení situace obává. Zintenzivňuje se proto dohled policie.

Třiašedesátiletý muž, který na mladíky kolem 01:30 v noci střílel, podle televize Nova odcestoval do Německa. Krajské státní zastupitelství zatím o případu zveřejnilo minimum informací. Státní zástupkyně Lenka Bradáčová dnes pouze uvedla, že vyšetřování pokračuje. Nepotvrdila ani, zda byl vyslechnut postřelený Rom, který zůstává v péči lékařů. "Po zbytek tohoto týdne se k tomu nebudeme dál vyjadřovat," uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …