Pokud padne euro, padnou i všechna dosavadní tabu, varuje Kalousek

02.12.2011 7:28

V případě krachu společné měny budou muset státníci přijít s dosud nevídanými nápady řešení krize. Budou se muset spojit politické strany levice a pravice a najít společné řešení problému. Ideologické rozpory budou muset jít stranou. Bude to boj o holé přežití, varoval ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). To, že Česko nečeká příliš růžová budoucnost, naznačil v minulosti i premiér Petr Nečas (ODS).

Pokud padne euro, padnou i všechna dosavadní tabu, varuje Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) na setkání se starosty Středočeského kraje prohlásil, že Česko bude v příštích letech bojovat o přežití, pokud padne projekt společné evropské měny. V takovém případě by došlo k tvrdým zásahům v oblasti daní a sociálního státu, což jsou kroky, o nichž se dosud nikdo neodvažuje mluvit nahlas. Zprávu přináší dnešní Právo.

Boj o holé přežití

„Pokládám za mnohem pravděpodobnější než nepravděpodobné, že budeme v příštím roce čelit problémům a výzvám, které jsme si dvacet let neuměli představit. Bude to fakt docela hustý," prohlásil doslova ministr financí.

V případě krachu společné měny budou muset státníci přijít s dosud nevídanými nápady řešení krize. Budou se muset spojit politické strany levice a pravice a najít společné řešení problému. Ideologické rozpory budou muset jít stranou. Bude to boj o holé přežití. To, že Česko nečeká příliš růžová budoucnost, naznačil v minulosti i premiér Petr Nečas (ODS), když varoval, že v případě prohloubení krize může dojít i na zmrazení penzí. Šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík zase naznačil, že by v krajním případě mohlo dojít i na speciální zvýšení daní nejbohatším občanům.

Související:

Klaus pro Wall Street Journal: Euro zkrachovalo. Ještě že ho nemáme

Češi vidí budoucnost EU černě a euro nechtějí, vyplývá z průzkumu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…