Policejní prezident pošle na Karvinsko 50 mužů z pořádkové jednotky

30.01.2012 21:35

Policejní prezident Petr Lessy dnes přislíbil primátorovi Karviné Tomáši Hanzlovi a vedení města posílení přítomnosti státní policie v ulicích.

Policejní prezident pošle na Karvinsko 50 mužů z pořádkové jednotky
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

„Stáhne zpět 50 mužů krajské pořádkové jednotky , kteří dnes pomáhají na Šluknovsku, a ti budou více vidět na Karvinsku a hlavně u nás v Karviné – posílí v hlídkách běžnou denní práci. V Moravskoslezském kraji a hlavně na Karvinsku totiž za poslední rok narostla kriminalita asi o 30% a my jsme dost znepokojeni,“ řekl po jednání se šéfem policie primátor Tomáš Hanzel.

Na sklonku loňského roku požádal primátor města ministra vnitra a policejního prezidenta o pomoc při řešení nárůstu kriminality na území Karviné (dopisy odešly v prosinci) –  podepisují se na tom především krádeže, loupeže, vloupání do domů a nemají to na svědomí jen problémoví nebo sociálně slabší jedinci v problémových lokalitách, jako je třeba Karviná-Nové Město, i když tam je ten narůst nejvyšší. „My jsme navýšili početní stavy našich strážníků, máme více hlídek v terénu a s místní státní policií dobře spolupracujeme. V rámci naší nulové tolerance k nepřizpůsobivým jsme posílili kontrolní akce i práci v terénu. Nárůst kriminality je tu ale patrný a je nutné to řešit. Krajské ředitelství policie nám po několika  jednáních vychází vstříc  a dnes nám konkrétní opatření potvrdil policejní prezident. Finanční situace policie je stejná jako ta naše - peněz se nedostává, ale na úkor bezpečnosti lidí není možné dále zkracovat policejní rozpočet,“ komentoval primátor Tomáš Hanzel.

Krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý také přislíbil vedení Karviné intenzívnější velké akce zaměřené na hledané osoby a trestnou činnost obecně. Spolu s republikovým šéfem policie a vedením města budou opatření pravidelně vyhodnocovat a dále zlepšovat tak, aby se trestná činnost snížila co nejdříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …