Policie navrhla obžalovat 14 lidí za daňové úniky a praní špinavých peněz

24.02.2012 10:38

Kvůli daňovým únikům a praní špinavých peněz navrhla policie obžalovat čtrnáct lidí. Podle kriminalistů svým počínáním připravili stát o více než 630 milionů korun.

Policie navrhla obžalovat 14 lidí za daňové úniky a praní špinavých peněz
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Kriminalisté navrhli obžalovat čtrnáct lidí z rozsáhlých daňových úniků, praní špinavých peněz a korupce. Podle mluvčího protikorupční policie Jaroslava Ibeheje skupina připravila stát o více než 630 milionů korun. Zejména prý zahrnovala do účetnictví fiktivní faktury. Kvůli daňovým únikům i legalizaci výnosů z trestné činnosti pak založila řadu bankovních kont.

„Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality předali Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 14 osob, které jsou stíhány kvůli rozsáhlým daňovým únikům, zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, podplácení, legalizaci výnosů z trestné činnosti a padělání a pozměňování veřejné listiny,“ uvedl Ibehej.

Byl zajištěn majetek přesahující dvacet milionů

V průběhu vyšetřování došlo k zajištění majetku, jehož hodnota přesahovala částku 20 milionů korun. Část takto zajištěného majetku již byla užita k úhradě daní, které následně doměřil finanční úřad. „Zmíněný případ je historicky jednou z nejsložitějších daňových kauz, zpracovávanou naším útvarem, zejména vzhledem k vysoce organizovanému a sofistikovanému způsobu páchání trestné činnosti, která prorůstala i do veřejné správy,“ dodal mluvčí protikorupční policie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …