Policie šetří údajné napadení muže v Novém Boru

11.11.2011 13:55

Policie prošetřuje údajný noční útok v Novém Boru na Českolipsku. Ve čtvrtek po 22. hodině tam prý skupina mladíků napadla a zranila osmadvacetiletého muže. Policisté na případu pracují, vyslechli už údajně napadeného a také svědka. Jejich výpovědi se ale liší. Dva útoky policisté v Boru vyšetřovali i na konci října. Jeden z nich měl rasový podtext.

Policie šetří údajné napadení muže v Novém Boru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Čtvrteční událost ohlásila známá údajné oběti. Incident se podle jejích informací stal před barem Shark v ulici Generála Svobody v novoborské části Arnultovice. Muže prý napadla skupinka čtyř mladíků ve věku kolem 15 let.

Napadení poté, co odmítl vydat cigarety

"Když jim odmítl vydat své cigarety, jeden z nich ho údajně udeřil zezadu do hlavy, až upadl na zem. Když ležel na zemi tak mu prý další z útočníků způsobil řeznou ránu v obličeji," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Výpovědi zraněného a svědka se však liší. "Proto je nyní prioritním úkolem policistů tyto rozpory objasnit a zjistit okolnosti, za kterých muž zranění utrpěl," uvedla Baláková.

Do Nového Boru, kde o prázdninách skupinka Romů napadla mačetami hosty v jednom z barů, se po říjnových incidentech vrátili těžkooděnci. Starosta Jaromír Dvořák noční událost zatím komentovat nechtěl. "Je to v šetření policie," řekl.

Podle ředitele krajské záchranné služby Stanislava Mackovíka byla v noci událost oznámena jako útok ze strany několika mladíků. "My jsme ošetřili člověka, který měl řeznou ránu na čele nad obočím," uvedl Mackovík. Záchranáři jej poté odvezli k ošetření do nemocnice v České Lípě.

K tématu:
Páteční útočníci z Nového Boru jsou nezletilí

Romové znovu útočili. Starosta Nového Boru žádá víc policistů

Na pořádek v ulicích Nového Boru začaly dohlížet romské hlídky

Tady Romové sekali mačetou. Město má strach už i o děti

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…