Policie v souvislosti s Havlovým pohřbem nezaznamenala komplikace

23.12.2011 19:32

Policie v souvislosti s dnešním pohřbem prezidenta Václava Havla nezaznamenala žádné výraznější komplikace ani mimořádné události. ČTK to řekla mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová. Policie se přitom starala o bezpečnost desítek zahraničních delegací, které do Prahy přijely, aby uctily památku prvního českého prezidenta.

Policie v souvislosti s Havlovým pohřbem nezaznamenala komplikace
Foto: Martin Kovář
Popisek: Poslední rozloučení s Václavem Havlem zádušní mší ve svatém Vítu

"Do této chvíle jsme na letiště doprovodili podstatnou část zahraničních delegací," uvedla v podvečer mluvčí. V souvislosti s přesuny smutečních hostů byla pouze krátkodobě omezována doprava na trase z ruzyňského letiště na Pražský hrad. Omezení se týkala zejména bezprostředního okolí Pražského hradu, kde platil do dnešního odpoledne zákaz zastavení.

2000 policistů

Policie kvůli ochraně zahraničních hostů nasadila přes 900 svých příslušníků, využila také 70 speciálních vozů pro jejich převoz. Nasazeno bylo přibližně 100 strážníků. "Celkově bylo do třídenního bezpečnostního opatření zapojeno zhruba 2000 policistů," sdělila Hodačová. Kolik peněz stálo zajištění bezpečnosti státníků, si netroufla odhadovat. "Zřejmě se to bude vyčíslovat, ale až v novém roce," podotkla.

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák již dříve uvedl, že příprava byla zejména z časových důvodů velice náročná, protože za normálních okolností se obdobná bezpečnostní opatření plánují týdny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…