Policie začala zkoumat původ milionů matky ministra Kocourka

08.11.2011 15:47

Protikorupční policie začala v pondělí zkoumat okolnosti milionových obchodů, které pro matku nynějšího ministra průmyslu Martina Kocourka dělala v roce 2008 společnost Key Investments (KI). ČTK to řekl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. Policie se případem začala zabývat na základě informací z médií. Nyní shromažďuje a vyhodnocuje dokumenty.

Policie začala zkoumat původ milionů matky ministra Kocourka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kocourek

Z informací, které v pátek zveřejnila Mladá fronta Dnes (MfD), vyplývá, že matka ministra Jindřiška Kocourková uzavřela 3. března 2008 smlouvu s KI. O týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy v hodnotě 16 milionů korun. Byly to neveřejně obchodovatelné cenné papíry, do nichž investovala peníze klientů výhradně společnost KI: dluhopisy E Side Property, Sincomu a ústecké firmy Via Chem Group.  

Sledujeme téma Zbohatnutí Kocourkovy matky

Pokyn k prodeji dala Kocourková o tři měsíce později. Za další měsíc pak odešla hotovost 16,14 milionu korun na její účet v bance UniCredit. Z dokumentů není jasné, jakým způsobem žena za dluhopisy zaplatila, napsal list. Pouze z nich vyplývá, že vše přišlo od neprůhledné firmy Eton Ventures registrované v Novém Mexiku. 

Kocourková ani její syn zatím původ peněz nevysvětlili. Ministr nejdříve deníku řekl, že případ komentovat nehodlá. Po konzultaci s matkou nakonec uvedl, že jde o "účelové informace zkrachovalé investiční firmy". Kocourek by měl podle grémia ODS kauzu vysvětlit do konce týdne. Případem by se dnes měla zabývat dnes i K9.

Související:
Politici ODS doufají, že Kocourek nejasné miliony Nečasovi vysvětlí
Koalice bude odpoledne řešit daňovou reformu, možná i Kocourka
Kocourek jde na kobereček k Nečasovi kvůli milionům. Skončí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …