Policii zničil Langer. Lessyho podporujeme, zní z odborů

02.12.2011 21:05

Šéf odborové Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra Zdeněk Buřič byl dnes hostem pořadu Hyde Park na ČT24. Situaci v policii vidí černě. Všechno prý začalo za ministra Ivana Langera a dnes začíná být situace neúnosná.

Policii zničil Langer. Lessyho podporujeme, zní z odborů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

„Ta nejistota jako taková začala za vlády bývalého ministra Langera, kdy začal platit nový služební zákon. Do toho Langerova deforma, která sebrala policistům všechny iluze,“ popisuje Buřič.

Policisté jsou přetíženi

„Sloužím v Praze za 19 tisíc korun měsíčně. To jsou peníze se vším všudy,“ uvedl. „Policisté jsou nejenom administrativně přetíženi také banálními oznámeními, která stejně musí ze zákona řešit,“ dodal.

Podle něj je velký problém hlavně s efektivním využíváním lidí. „V současné chvíli policie nemá kapacity na to, aby řešila všechny případy,“ tvrdí. Škrtat by se tak mělo škrtat hlavně na krajských ředitelství, která podle Buřiče nejsou potřeba.

„My jsme panu policejnímu prezidentovi vyjádřili podporu,“ říká k Lessymu. „Pan policejní prezident si tu svoji pozici takzvaně vyšlapal od chodníku. Určitě má své názory,“ prohlásil o spekulaci, zda mohou názory dosavadního policejního ředitele Petra Lessyho vadit například ODS. Ministr vnitra Jan Kubice ho totiž vyzval k rezignaci.

Buřič se líbil 88 procentům diváků z 383, kteří na stránkách pořadu hlasovali. Menšina, dvanáct procent, mu dala negativní hlas.

Související:
Kubice s Lessym na nože: Policejní náměstek se pozdravil s "kmotry"
První oběť Lessyho: Odchází náměstek Bílek
Lessy ke Kubicemu: Když ty, tak já taky. Chce svého náměstka
Lessy slyšel od násilníka, že neumí anglicky, a tak ho pustil

 

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …