Političtí vězňové jsou pravým svědomím národa, míní Nečas

03.09.2011 17:46

Premiér Petr Nečas zavítal na setkání poltických vězňů na Hostýně, v projevu, jenž přednesl u příležitosti tzv. Muklovské pouti, prohlásil, že postoje komunistických politických vězňů jsou pro něj inspirací a vzorem při obhajobě svobody. Premiér v této souvislosti dodal, že pravicová koalice pod jeho vedením prosadila zákon o protikomunistickém odboji a učinila tak proti vůli levicové opozice.

Političtí vězňové jsou pravým svědomím národa, míní Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Ve svém projevu k politickým vězňům premiér Nečas mimo jiné prohlásil, že představují vzor pro společnost, neboť stáli za ideály svobody i v nejtěžších chvílích. V zápětí dodal, že z jejich postojů dnes čerpá inspiraci při své politické práci.

Úmysly politických vězňů byly čisté

„Vždy narážíme na výhrady těch, kteří mají náramné pochopení pro zrůdné chování komunistické moci, údajně vynucené okolnostmi, a nemají žádné pochopení pro odpůrce totality, zato spoustu pochybností o čistotě jejich úmyslů a o správnosti prostředků, které slabý a zranitelný jedinec volil v boji s obludnou mašinérií," řekl Nečas.

Projev Petra Nečase ZDE

Předseda vlády se kromě Muklovské pouti na Sv. Hostýně  pravidelně účastní také schůzí Konfederace politických vězňů nebo tzv. Jáchymovského pekla.

Související:

Filip popřel třetí odboj. Asi je po lobotomii, hájí ho Bárta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …