Poslanci už plánují zahraniční cesty, například do Indonésie

17.12.2011 15:43

Sněmovní výbory již plánují své zahraniční cesty na příští rok. Zemědělský výbor například navrhl cesty do Indonésie, Bulharska nebo na Slovensko, rozpočtový výbor chce zamířit na Ukrajinu, do Dánska a kvůli současným problémům v eurozóně také do Itálie.

Poslanci už plánují zahraniční cesty, například do Indonésie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

"Jde o návrh, který ještě není definitivní," řekl ČTK k návrhu zahraničních cest předseda zemědělského výboru Pavol Lukša (TOP 09). Řekl, že za tím nelze hledat "cestovní kancelář Poslanecké sněmovny".

Omezení se osvědčilo

Sněmovna uplatňuje pro zahraniční cesty některá omezení. Například nepodporuje cesty do příliš vzdálených končin, omezuje počet členů delegací i počet cest výborů během roku. Místopředseda komory Lubomír Zaorálek (ČSSD), který má zahraniční cesty na starosti, řekl, že systém omezení se osvědčilo a bude se podle něj postupovat i v příštím roce. Sněmovna se tak podle něj vešla i do zkráceného objemu peněz, který měla na zahraniční cesty.

Poslanci z rozpočtového výboru v rámci návštěvy Itálie chtějí navštívit i Vatikán a San Marino. Ve Vatikánu by si měli vyměňovat zkušenosti o účinnosti opatření proti krizím a dlouhodobé perspektivě, v San Marinu by měli hovořit například o problematice daňových rájů. Do Spojených států na přelomu ledna a února zamíří poslanec TOP 09 Jan Farský. Kromě jednání výboru pro obranu Parlamentního shromáždění NATO se setká i se zástupci kongresu a navštíví vojenskou základnu v Daytonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…