Poslanec Klán má nedostatek sexu, proto exhibuje, říká sexuolog

28.06.2010 20:31

Nemravné popisky o své osobě, které na internetovou seznamku dal komunistický parlamentní nováček Jan Klán, nejsou prý sexuálně šokující. Spíše vypovídají o tom, že poslanec má potřebu zviditelnit svou osobu stůj co stůj.

Poslanec Klán má nedostatek sexu, proto exhibuje, říká sexuolog

Když si Jan Klán dával na internetovou seznamku libimseti.cz inzerát, zřejmě ještě netušil, že jednou bude poslancem. Jinak by si tam zřejmě nedával takové podrobnosti, jako  "velikost mužství nad 17 cm, pohlaví mám částečně vyholené, oblíbené polohy zezadu, či na koníčka a vlastně skoro všechno..." „Úchylky? Každý nějaké máme," připsal pak do další kolonky.

„Jde o snahu exhibovat," vyjádřil se k na seznamkách běžné záležitosti pro ParlamentníListy.cz sexuolog Ivo Procházka.

Jako politik by se měl krotit

Co to podle sexuologa ale o novopečeném poslanci vypovídá? „Především to, že nedbá jistých zásad. Měl tam připsat, že platí zákaz nahlížení pro osoby mladší osmnácti let," řekl dále ParlamentnímListům.cz sexuolog Ivo Procházka. Ten pracuje v Sexuologickém ústavu 1.lékařské fakulty a zabývat se různými úchylkami má přímo v popisu práce.

„Je to sice úchylka, ale ne sexuální. Spíše to vypovídá o osobnostních vlastnostech toho pana poslance. Ne vše se totiž dělá veřejně, pod svou identitou. On ale pod svou identitou ty věci hlásal, dokonce se k tomu přiznal. Takže je zřejmě, že má snahu exhibovat, ovšem ne sexuálně, ale osobnostně," uvedl dále sexuolog.

Myslí si také, že Klán zřejmě trpí nedostatkem sexu. „Zveřejnění sexuálních intimností byla pro něj nová věc, která jej uspokojila. Zřejmě v době studií neměl jinou možnost. Jako politikovi bych mu ale již nedoporučoval v takových intimnostech na internetu pokračovat," dodal Procházka.   

Chodil prý na portál pravidelně  

Klán pro deník Blesk uvedl (deník zveřejnil informaci jako první), že data na webu jsou ještě z dob jeho studií. Zřejmě nepočítal s tím, že by se do parlamentu mohl dostat. Jenže se přepočítal. Ve Středočeském kraji se díky 1839 preferenčních hlasů do sněmovny probojoval.  

„Chodil na ten web pravidelně. Už když se stal poslancem, tak si mohl svou stránku nechat od administrátora smazat. Jenže to neudělal. Naposledy byl na stránce 25. června," sdělil ParlamentnímListům.cz vedoucí administrátorů z Lidé.cz Martin Kožíšek. Pokud někdo podle něj nevyužívá svůj profil například půl roku, pak jej administrátor vyzve k tomu, aby jej navštívil. V opačném případě pak dojde k jeho smazání. „Denně takto mažeme až šest tisíc inzerátů i s fotkami," podotkl dále Kožíšek.

Chodí tam mládež, takže smazat, radí administrátor

Na serveru Lidé.cz ostatně má Klán také profil, ale již jako „správný" poslanec. Anebo si jej stihl poupravit. Má na něm totiž již pozdrav: Zdraví Vás poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky za KSČM. A v kolonce "zájmy" má uvedeno zcela nudně: aktuální dění, četba, fotografování, historie, hudba, knihy, posezení s přáteli a vzdělávání.

Kožíšek ovšem upozornil na to, že poslanec měl vědět, že na oba portály chodí i mládež. „Hlavně téměř děti. Od dvanácti let. Takže profil se sexuálním podtextem je už závadný. Poslanec by si na to měl dát pozor a příště raději navštívit servery k tomu přizpůsobené," doplnil administrátor.

Poslanci teď radí: Smazat a to hodně rychle! To ostatně Klán udělal. U jeho profilu na libimseti.cz je již připsáno: Uživatel byl eliminován.


Čtěte také:

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…