Poslanec ODS: Urazit, znechutit a vyvolat chaos. Cíle těch proti vládě

06.03.2012 8:52

Poslanci a senátoři vládní ODS se ostře ohradili proti stylu, jakým opozice pálí do koaličních řad. Poslanec Aleš Rádl následně zaslal redakci ParlamentníchListů.cz ostré vyjádření směrem k ČSSD. Strana se podle něj chce jen zviditelnit a škodí tím nakonec všem občanům.

Poslanec ODS: Urazit, znechutit a vyvolat chaos. Cíle těch proti vládě
Foto: aradl.cz
Popisek: Exposlanec Aleš Rádl

Někteří z občansko-demokratických zákonodárců protivládní rétoriku sociální demokracie označili za bulvární žumpu nebo populistické debaty, které jsou příkladem značné nezodpovědnosti. ČSSD se tak prý může chovat jedině proto, že sedí v opozičních lavicích.

Ke stranickým kolegům se přidal také poslanec a místopředseda hospodářského výboru sněmovny Aleš Rádl (ODS). Ten je přesvědčen, že způsob, jakým se tady vede debata o veřejných záležitostech a politice obecně, už překročil únosnou mez a že poškozeni tím jsou nakonec úplně všichni - nejen ti, na které ten či onen přehnaný a od reality odtržený verbální útok míří.

Média valí jen prý jen negativní a povrchní zprávy

„Žijeme ve státě, kde jsou permanentně agresivně nevěcně a pokrytecky zpochybňovány všechny vládní kroky, ve státě, kde jsou permanentně zpochybňovány všechny existující instituce (soudy, armáda, policie, veřejná zpráva), ve státě, kde tisk umí psát jen negativní, emotivní nebo povrchní zprávy,“ píše naštvaně Rádl.

Politická opozice prý vždy a zásadně řeší jen svůj vlastní problém, jak se zviditelnit před nejbližšími aktuálními volbami a jak vyvolat co největší chaos v momentálním politickém uspořádání.

V tomhle prostředí se nikdo nemůže cítit dobře

„Nějaký dlouhodobý zájem na stabilním prostředí, které by bez větších otřesů bylo schopné delší dobu fungovat, neexistuje snad už vůbec u nikoho. Že se tak kolem nás všech uměle vytváří prostředí, ve kterém se nikdo nemůže cítit dobře. A že ta atmosféra nakonec škodí všem, úplně všem, je asi už každému takovému aktivnímu výrobci této virtuální reality lhostejné,“ míní poslanec Aleš Rádl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…