Praha 5: Výstava „Spolužáci – obrazy a grafiky pro radost”

16.04.2013 12:01

Dne 19. dubna 2013 se v Galerii Prádelna (Komunitní centrum Prádelna, Holečkova 38a, Praha 5) bude od 17,00 hod. konat vernisáž výstavy výtvarných prácí žáků Rakouského gymnázia v Praze. Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výstava „Spolužáci – obrazy a grafiky pro radost”
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Jedná se o další výstavu v nových, rozšířených prostorách Galerie Prádelna, kterou nyní nově provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Výstava potrvá do 5. května 2013. Součástí vernisáže bude i hudební vystoupení žáků gymnázia.

Vystavená výtvarná díla vznikala v rámci povinných předmětů, nepovinných aktivit a výtvarných dílen nebo v semináři výtvarné výchovy. Studenti vytvořili různými výtvarnými technikami mnoho prací, výběr těch nejlepších představí tato výstava. Patří již ke školní tradici, že nejzajímavější výtvarná díla studentů jsou pravidelně touto formou prezentována veřejnosti.

Rakouské gymnázium v Praze o.p.s. je soukromé šestileté gymnázium. Vyučování se koná zejména v německém jazyce. Škola byla založena v rámci kulturní smlouvy mezi Rakouskem a Českou republikou v roce 1991. Orientuje se především na české studenty. Od roku 1993 je zařazena do sítě českých škol.

Studenti tohoto gymnázia dosahují dle srovnávacích testů nadprůměrných výsledků, a to jak ve vyučovacích předmětech, tak i v přijímacích zkouškách na vysoké školy. Po ukončení středoškolských studií získají studenti české i rakouské maturitní vysvědčení. Mají možnost studovat na vysokých školách v evropských zemích i v zámoří.

Vedle povinné výuky podle školního vzdělávacího programu je žákům nabízeno mnoho dalších aktivit. Tyto aktivity jsou finančně podpořeny rakouskou stranou. Samozřejmostí jsou nepovinné sportovní a kulturní aktivity pořádané často ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem.

Studenti mohou využít taktéž bohatou nabídku různorodě zaměřených nepovinných předmětů. Studenti se např. v předmětu radiožurnalistika učí připravovat rádiové reportáže a vysílání, přírodovědně orientovaní studenti se mohou zapojit do mezinárodního projektu Biologie im Team, umělecky založení studenti se mohou angažovat ve školním sboru či divadle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…