Praha bude rušit spoje. Jinak by zdražily jízdenky

12.01.2012 18:13

Praha si nechal udělat analýzu toho, o kolik by musely zdražit jízdenky, aby mohla být zachována současná podoba MHD. Mohlo by to být až padesát korun – proto se raději budou rušit některé spoje.

Praha bude rušit spoje. Jinak by zdražily jízdenky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Pokud by Praha chtěla vyrovnat svůj deficitní rozpočet a zachovat přitom rozsah hromadné dopravy, musela by jízdné zdražit o desítky procent. Informují o tom Hospodářské noviny. Pražští politici tvrdí, že zdražování je až posledním krokem ke zlepšení hospodaření dopravního podniku.

Zdražit jízdenky? O 70 procent

Budou tedy raději šetřit jinde. Dojde na škrtání některých spojů, změnu intervalů, zrušení nočního metra o víkendu nebo přehodnocení rozsahu bezplatného cestování. Jízdné by jinak muselo oproti roku 2010 zdražit o 70 procent.

Analýza také Praze doporučuje přehodnotit investice do techniky – zejména do nových tramvají a autobusů. Právě nákup stovek autobusů SOR je nyní v ohrožení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…