Právník označil experta za Žida. Místo omluvy mluví o korupci

12.01.2012 12:30

Právník Petr Kočí, který vznesl u mosteckého soudu námitku na podjatost kvůli tomu, že se domníval, že soudní expert je Žid, se místo omluvy do soudního znalce přes extremismus Michala Mazla pustil znovu. Prý předražoval posudky.

Právník označil experta za Žida. Místo omluvy mluví o korupci
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Mazel předražoval své posudky o desítky až stovky tisíc a policie mu to v tichosti proplácela," řekl Kočí na tiskové konferenci. Mazel si podle něj v březnu loňského roku za vypracování posudku pro policii naúčtoval 313 tisíc korun a tvrdil, že pracoval 2 měsíce 14 hodin denně v kuse, aby mohl posudek dokončit.

Chtěl se obohatit na úkor státu

"Je to nesmysl, pan magistr Mazel má ještě další práci a povinnosti advokáta, jsem přesvědčen, že se pouze snažil obohatit na úkor státu," napadl odborníka přes extremismus Kočí.

"Pokud znalec pracuje pouze pro jediný subjekt, může se na něm stát ekonomicky závislý. A pokud by podal posudek, který by nebyl v souladu s názorem zadavatele, tedy policie, zadavatel by se mohl rozhodnout pro jiného znalce," naznačuje Kočí. Právník při hlavním líčení u Okresního soudu v Mostu zastupoval členku Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Lucii Šlégrovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…